Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

ΤΕΚΑ: Έρχονται έως τον Ιούνιο οι πρώτες επενδύσεις των ατομικών «κουμπαράδων» σε ομόλογα και μετοχές

ΤΕΚΑ: Έρχονται έως τον Ιούνιο οι πρώτες επενδύσεις των ατομικών «κουμπαράδων» σε ομόλογα και μετοχές

«Καμπάνια» ενημέρωσης μέσω των μέσων μαζικής επικοινωνίας θα «τρέξει» κατά τον τρέχοντα μήνα το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ),σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsit.gr από αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Εργασίας. Στόχος αυτής της «καμπάνιας» είναι η εγγραφή περισσότερων ασφαλισμένων, οι οποίοι έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1987.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι μπορούν προαιρετικά να γίνουν ασφαλισμένοι στο ΤΕΚΑ, δηλαδή να μετεγγραφούν από τον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του ΕΦΚΑ.

Η συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλισμένων έχει προθεσμία να πάρει μεταγραφή στο ΤΕΚΑ έως και τις 31 Δεκεμβρίου  2024 (μετά την 12μηνη παράταση που θέσπισε η κυβέρνηση πέρσι).

Υπενθυμίζεται πως υποχρεωτική είναι η ασφάλιση μόνο για όσους ασφαλίζονται για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως έως τώρα έχουν ασφαλιστεί κοντά στους 350.000 ασφαλισμένους, ενώ στόχος είναι οι ασφαλισμένοι να φτάσουν τους 500.000 έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, τα αποθεματικά στους ατομικούς ασφαλιστικούς «κουμπαράδες» του ΤΕΚΑ έχουν φτάσει στα 100 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να φτάσουν τα 250 εκατ. ευρώ έως τέλος του τρέχοντος έτους.

Πηγές από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας αναφέρουν στο newsit.gr πως πριν το τέλος του α’ εξαμήνου του 2024 θα έχει διαμορφωθεί το προκαθορισμένο επενδυτικό προϊόν (default), το οποίο θα περιλαμβάνει ένα διεθνοποιημένο χαρτοφυλάκιο και όχι μόνο ελληνικό.

Συγκεκριμένα, στους σχεδιασμούς των αρμόδιων υπηρεσιών βρίσκεται καταρχάς η επένδυση των ατομικών ασφαλιστικών «κουμπαράδων» ένα ενιαίο «πακέτο» αποτελούμενο από  ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα, ελληνικά κρατικά ομόλογα αλλά και ελληνικές μετοχές.

Από το 2022 τα αποθεματικά των ασφαλισμένων του ΤΕΚΑ είναι τοποθετημένα στο Κοινό Κεφάλαιο της ΤτΕ.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις