Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Τσάπαλος για POS: Έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε επιχειρήσεις που δεν έχουν κλείσει ραντεβού για την διασύνδεση

Τσάπαλος για POS: Έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε επιχειρήσεις που δεν έχουν κλείσει ραντεβού για την διασύνδεση

Ξεκινά από σήμερα η ΑΑΔΕ επικοινωνία με τις επιχειρήσεις που δεν έχουν κλείσει ακόμα ραντεβού για την διασύνδεση των POS με τις ταμειακές τους μηχανές, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπρόσωπου τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρου Τσάπαλου στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, ο κος Τσάπαλος δήλωσε: «Όσες επιχειρήσεις δεν έχουν καταφέρει να βρουν τεχνικό εγκατάστασης και δεν έχουν κλείσει ούτε ραντεβού μέσα στον Απρίλιο, η ΑΑΔΕ ξεκινά από σήμερα επικοινωνία μαζί τους, ούτως ώστε να τους ρωτήσει αν αυτή η αμέλειά τους τελοσπάντων είναι όντως αμέλεια ή είναι για λόγους ανωτέρας βίας, για λόγους δηλαδή ότι οι άνθρωποι αυτοί πράγματι, αντικειμενικά δεν μπόρεσαν να βρουν τεχνικό και να διασυνδεθούν.

Αυτοί οι άνθρωποι προφανώς δεν πρόκειται να υποστούν κανένα πρόστιμο έως ότου καταφέρουν να βρουν έναν τεχνικό και να διασυνδεθούν. Αλλά, αυτές οι επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά λίγες σε σχέση με το σύνολο».

Ακόμα, επισήμανε πως το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές, δείχνουν τα νούμερα ότι θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα. Έχουν ήδη διασυνδεθεί, είπε, περί τις 145.000 επιχειρήσεις και περίπου 110.000 και λίγο παραπάνω είναι εκείνες οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ορίσει ραντεβού προγραμματισμένο με τεχνικό εντός του Απριλίου.

«Έχουμε καταφέρει έναν αριθμό διασυνδέσεων την ημέρα γύρω στις 5.000-5.500, όπου με απλά μαθηματικά αυτό σημαίνει ότι αν συνεχιστεί αυτή η τάση, αυτός ο ρυθμός, από τα προγραμματισμένα ραντεβού αυτό προκύπτει, μέχρι το τέλος Απριλίου το σύνολο των υπόχρεων επιχειρήσεων θα έχουν καταφέρει και θα έχουν διασυνδεθεί.

Καταλαβαίνω τα προβλήματα τα τεχνικά που προκύπτουν κατά τη διασύνδεση, τα περιέγραψε και ο πρόεδρος, με τον οποίο έχουμε μια συνεχή επαφή και συνεργασία, όπως και με όλους τους εκπροσώπους των αντίστοιχων επαγγελματικών κλάδων που επηρεάζονται από τη διασύνδεση.

Καταλαβαίνω την αγωνία των επιχειρήσεων εκείνων που δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να βρουν κάποιον τεχνικό, οι οποίες όμως δεν είναι πολλές αυτές οι επιχειρήσεις με βάση και τα νούμερα που περιέγραψα» τόνισε ο κ. Τσάπαλος, σημειώνοντας ότι το 90% των επιχειρήσεων έχει ήδη είτε διασυνδεθεί είτε έχει προγραμματίσει ραντεβού.

Σχετικά με τα πρόστιμα ο κ. Τσάπαλος ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα: «Πάντως, πρόστιμα αντιμετωπίζουν ήδη από χθες όσες επιχειρήσεις, επιτηδευματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες εμπίπτουν στους 35 κλάδους λιανικής, μεταξύ αυτών και οδηγοί ταξί, περίπτερα και λαϊκές κλπ, οι οποίοι δεν έχουν εγκαταστήσει POS. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πλέον, γιατί είχαμε δώσει ήδη διπλή παράταση. Άρα πρέπει, από προχθές μάλιστα, να έχουν εγκατεστημένο και λειτουργικό POS».

Πηγή: ΕΡΤ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις