Τρίτη, 28 Μαΐ
20oC Αθήνα

Χατζηδάκης: Στις 22 Μαρτίου η εισήγηση για τον κατώτατο μισθό

Χατζηδάκης: Στις 22 Μαρτίου η εισήγηση για τον κατώτατο μισθό
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Yπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε στην ΕΡΤ: «Στις 22 Μαρτίου θα έχουμε υπουργικό συμβούλιο και η Yπουργός Εργασίας θα εισηγηθεί τότε την αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα είναι σε ισχύ από 1η Απριλίου».

Ο Κωστής Χατζηδάκης, εκτός από τον κατώτατο μισθό αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των αγροτών και στην χρήση των POS. «Δεν έχουμε δυνατότητα να δίνουμε λεφτά χωρίς κανένα περιορισμό. Σε ενάμιση μήνα, πάνω από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού έχουμε δώσει πάνω από 212 εκατ. ευρώ σε επιδόματα γέννησης, εφημερίες σε γιατρούς και αγρότες».

Μιλώντας για την πάταξη της φοροδιαφυγής αναφέρθηκε στην χρήση των POS λέγοντας ότι «μέχρι τις 20.000 θα είναι το πρόστιμο σε όσους δεν έχουν POS». Επιπλέον, όπως δήλωσε «έρχεται voucher για αγορά POS και ταμειακών μηχανών». 

Σχολιάζοντας το ρόλο της ΑΑΔΕ είπε ότι ελέγχει τις κινήσεις των φορολογουμένων εστιάζοντας ότι έρχονται «ραβασάκια» για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ που παρουσιάζουν υψηλά έξοδα.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην συνέχεια και στο θέμα των ανατιμήσεων στο ράφι των βασικών προϊόντων λέγοντας ότι αναζητείται «αντίδοτο» για την ακρίβεια.

«Δεν πρέπει να υποτιμούμε το καλάθι του νοικοκυριού», τόνισε ο Υπουργός. «Υπάρχει και η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, η αύξηση των επιδομάτων».

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις