Οικονομία

ΥΠΑΑΤ: Πληρώνονται 420 εκατ. ευρώ έως το τέλος της εβδομάδας

Ολοκληρώθηκε η πληρωμή εξόφλησης της βασικής ενίσχυσης για το τρέχον έτος, με την πίστωση 70 επιπλέον εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε ο υπουργός, σειρά πλέον παίρνουν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών με την καταβολή της δεύτερης πληρωμής, συνολικού ύψους 7 εκατ. ευρώ τα οποία πρόκειται να πιστωθούν αύριο, Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου.

Την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι παραγωγοί του πακέτου ενίσχυσης λόγω κορονοϊού στο οποίο περιλαμβάνονται οι ελιές Καλαμών, το πρώιμο καρπούζι, η ανοιξιάτικη πατάτα και τα θερμοκηπιακά κηπευτικά Κρήτης με το συνολικό ύψους αυτού του «πακέτου» να ανέρχεται σε συνολικό 37 εκατ. ευρώ.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 24 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του μέτρου της εξισωτικής αποζημίωσης με 248 εκατ. ευρώ καθώς και οι δικαιούχοι ελαιοπαραγωγοί του Μέτρου 21, με το συνολικό κονδύλι να φτάνει τα 126 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, όπως τόνισαν πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις 31 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες αλιείς βιντζότρατας με το συνολικό ποσό να υπολογίζεται στα 2,5 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Έρχονται διευκολύνσεις για τον φορολογικό επαναπατρισμό τους
Η παρέμβαση κρίνεται αναγκαία έπειτα από ενστάσεις εκατοντάδων δικαιούχων, που, ενώ είχαν επιστρέψει στη χώρα, δεν είχαν προλάβει να «κλειδώσουν» εγκαίρως την ένταξή τους στο πλαίσιο
A person using a laptop