Κυριακή, 16 Ιουν.
26oC Αθήνα

Φοιτητικός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το Περιβαλλοντικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”

Φοιτητικός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το Περιβαλλοντικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”

Σχεδιάζοντας πράσινο το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης»στο Ίλιον.

Φοιτητικός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών με θέμα: Τοπίο, Περιβάλλον και Αρχιτεκτονική “Σχεδιάζοντας για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης», στο Ίλιον Αττικής, ξεκινά με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των νέων. Θα κληθούν να σχεδιάσουν βιώσιμες λύσεις με γνώμονα τις αρχές της οικολογίας, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Επίσης ενθαρρύνει τη συνεργασία νέων φοιτητών Αρχιτεκτονικής με φοιτητές διαφορετικών ειδικοτήτων (π.χ. γεωπόνους, περιβαλλοντολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες). 

Τρία μέλη της Ένωσης Μορφωτικών Ινστιτούτων Ε.Ε. (EUNIC), το British Council, το Goethe Institut και το Institut Francais d’Athenes, ένωσαν τις δυνάμεις τους και συνεργάζονται με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για να υλοποιήσουν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα. Ο διαγωνισμός υλοποιείται με την παράλληλη συνεργασία της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ECOWEEK. Νέοι από διαφορετικές ειδικότητες θα δουλέψουν συλλογικά προκειμένου να προτείνουν εναλλακτικές και πρωτοποριακές προσεγγίσεις, για το σχεδιασμό του Πάρκου.

Παράλληλα με το διαγωνισμό θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από ανοιχτές συζητήσεις, διαλέξεις, διεπιστημονικά εργαστήρια, στα οποία θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με την έκθεση των συμμετοχών και την τελετή βράβευσης στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Πάρκο «Α.Τρίτσης».

Η EUNIC και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσουν σχετική Συνέντευξη Τύπου, στις 27 Ιανουαρίου 2010 στο Τεχνικό Επιμελητήριο (Νίκης 4). Τη παρουσίαση αυτής της πρωτοβουλίας και του Φοιτητικού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού θα κάνει ο Δ/ντης του British Council στην Ελλάδα και Πρόεδρος της EUNIC, Richard Walker.

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε