Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Η εθνική ευκαιρία να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό

Η εθνική ευκαιρία να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό

Είχα την τύχη να περπατήσω όλη τη ζωή μου στην Δυτική Αθήνα. Την ξεχασμένη και παραμελημένη. Μια περιοχή ανθρώπινη και αυθεντική, που οι περισσότεροι επώνυμοι και «περαστικοί» από την εξουσία, εδραίωσαν μαζί της μια σχέση… από μακριά και αγαπημένοι.

Βλέπω καθημερινά τον αγώνα ανθρώπων που τίποτα δεν τους χαρίστηκε, να προσπαθούν να επιβιώσουν, να σταθούν στα πόδια τους, να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους θα έχουν την ευκαιρία σε ένα καλύτερο μέλλον από τους ίδιους.

Οι άνθρωποι αυτοί, όλοι εμείς στη Δυτική Αθήνα, μάθαμε στα δύσκολα. Και μάθαμε να κρίνουμε διαφορετικά και να αξιολογούμε, προτεραιότητες και πολιτικές προτάσεις. Γι’ αυτό και σήμερα, ο Δυτικός Τομέας της Β’ Αθηνών πρωταγωνιστεί στην ιστορική προσπάθεια του λαού μας να τελειώνει με τον λαϊκισμό, όπως τον εξέφρασε ο κ. Τσίπρας σε μια εξαιρετικά χυδαία εκδοχή του.

Μονάχα ο λαός μπορεί να τελειώσει τον λαϊκισμό. Γιατί, είναι άλλο πράγμα να είσαι λαϊκό κόμμα, όπως συμβαίνει με τη Νέα Δημοκρατία, και τελείως διαφορετικό το να λαϊκίζεις. Να υπόσχεσαι, να ξεγελάς, να κοροϊδεύεις, να εξοργίζεις.

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου προσφέρουν στην πατρίδα μας μια εθνική ευκαιρία να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό. Και, αφού γυρίσουμε σελίδα, να διαμορφώσουμε όλοι μαζί, ο καθένας από το μετερίζι ευθύνης και τον ρόλο του, ένα ρεαλιστικά περισσότερο φωτεινό μέλλον.

Η ήττα του λαϊκισμού στην πατρίδα μας, θα ταξιδέψει τη φήμη της Ελλάδας παντού στον πλανήτη. Θα ξαναγίνουμε, μετά από πολλά χρόνια, μια φωτεινή εξαίρεση. Εδώ, από όπου ξεκίνησε ο λαϊκισμός, εδώ θα τελειώσει πρώτα, σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή άλλωστε είναι και η ιστορική παρακαταθήκη της παράταξής μας. Ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε ο κατεξοχήν αντίπαλος του λαϊκισμού, όπως και των άκρων.

Σήμερα, στις απαρχές αυτής της Νέας Μεταπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να βάλει τη δική του σφραγίδα. Με το σύνολο του λαού μας δίπλα του.

* Άρθρο του Δημήτρη Καλογερόπουλου. Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος είναι υποψήφιος Βουλευτής στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις