Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μια κρίση για τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία

Μια κρίση για τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία

Και τώρα που κατακάθισε η σκόνη και ο ορυμαγδός που άφησαν πίσω τους οι πρόσφατες κρίσεις των Αξιωματικών στην ΕΛ.ΑΣ, ας δούμε με ψύχραιμο μάτι το τι έχει γίνει.

Γεγονός είναι και όπως λένε έμπειροι Αξιωματικοί, πως οι συγκεκριμένες κρίσεις και έκτακτες ήταν και κρίση μπορούν να φέρουν στην Αστυνομία και μάλιστα σε μια περίοδο που τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά και το λάθος -και μάλιστα το σοβαρό- δεν αργεί να γίνει.

Παράλληλα πολλοί είναι αυτοί που ψιθυρίζουν στους διαδρόμους του πολυόροφου κτηρίου της Κετεχάκη, πως αυτές οι έκτακτες κρίσεις είχαν και το στοιχείο του προσωπικού, σημαδεύοντας απευθείας στο πρόσωπο του νέου Αρχηγού του Σώματος, Αριστείδη Ανδρικόπουλου. Άλλωστε πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως ο εκ Πατρών ορμώμενος Αρχηγός, θέλει να αφήσει το δικό του στίγμα στην ΕΛ.ΑΣ τοποθετώντας σε καίριες θέσεις τους δικούς του ανθρώπους….η έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, αρχής γενομένης από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, υποστράτηγο Χρ. Παπαζαφύρη οποίος και αποστρατεύτηκε.

Επρόκειτο για έναν Αξιωματικό στην κυριολεξία βγαλμένο από τα “σπλάχνα” της Ασφάλειας, όπου άλλωστε υπηρέτησε στο πόστο του Διοικητή επί δυο συναπτά έτη, έχοντας στο ενεργητικό του σημαντικές επιτυχίες οι οποίες βέβαια πιστώνονται στο σύνολο των υπηρετούντων στην συγκεκριμένη Διεύθυνση. Βέβαια και όσον αφορά στην αποστρατεία Παπαζαφύρη, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως ο κύκλος του είχε κλείσει και μάλιστα με επιτυχία για τον συγκεκριμένο Αξιωματικό.

Ωστόσο εκεί που πραγματικά η απόφαση για αποστρατεία θεωρείται τραγική και μάλιστα χωρίς καμιά δικαιολογία, είναι αυτή του Γεωργίου Παπασυφάκη. Ενός Αξιωματικού που ακόμα και την ζωή του έπαιξε “κορόνα γράμματα” στη συμπλοκή του Βύρωνα, με τον περιβόητο κακοποιό Πέτραν Κόλλα.

Είναι ο Αξιωματικός που εξάρθρωσε μεγάλα κλιμάκια των Ροζ Πανθήρων στην Ελλάδα, ενώ η θητεία του στην Ασφάλεια και κυρίως ως προϊσταμένου ΥΔΕΖΙ είχε στο ενεργητικό της σημαντικές επιτυχίες στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η αποστρατεία του συγκεκριμένου ιδιαιτέρως ικανού Αξιωματικού, οποίος όπως λένε συνάδελφοί του αφήνει ένα κενό δυσαναπλήρωτο.

Επίσης αρνητική εντύπωση έκανε και η αποστρατεία του μέχρι πρότινος Διοικητή της Κρατικής Ασφάλειας, ο οποίος επισήμως χρεώθηκε την αποτυχία για το σταμάτημα του Ρουβίκωνα… Ανεπισήμως όμως; Ο Αθανάσιος Πράπας ήταν ένας έμπειρος Αξιωματικός με μακρά θητεία στην Αντιτρομοκρατική και σε Τμήματα της Ασφάλειας Αττικής, με τελευταίο το πόστο του προϊσταμένου τις Κρατικής Ασφάλειας. Επρόκειτο για τον άνθρωπο που σχημάτισε 40 δικογραφίες σε βάρος μελών του Ρουβίκωνα. Κι όμως χρεώθηκε το σύνολο των δράσεων της Αναρχικής συλλογικότητας.

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις