Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Παχαίνω γιατί τρώω αργά το βράδυ;

Παχαίνω γιατί τρώω αργά το βράδυ;

Οι θερμίδες έχουν την ίδια επίδραση στο σώμα και στον μεταβολισμό ανεξάρτητα από την ώρα

 που καταναλώνουμε το γεύμα μας. Αυτό που τρώτε και όχι η ώρα που το τρώτε κάνει τη διαφορά στην αύξηση του σωματικού σας βάρους. Τα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι άτομα που καταναλώνουν πρωινό και έχουν πολλά και μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορούν να χάσουν βάρος ευκολότερα, γιατί οι διατροφικές αυτές συνήθειες σχετίζονται με μειωμένη πρόσληψη λίπους.

Αύξηση βάρους παρατηρείται μόνο όταν υπάρχει θετικό ενεργειακό ισοζύγιο, δηλαδή όταν η ενέργεια που προσλαμβάνουμε είναι μεγαλύτερη από αυτή που καταναλώνουμε. Οι συνολικές ημερήσιες θερμίδες, λοιπόν, είναι αυτές που καθορίζουν την αύξηση ή όχι του σωματικού βάρους. Κάθε άτομο έχει συγκεκριμένες ενεργειακές ανάγκες οι οποίες θα πρέπει να καθορίζονται με εξατομικευμένο διαιτολόγιο.

Πάντως, σε ένα ελεύθερο πρόγραμμα διατροφής, άτομα που κατανάλωναν το κύριο γεύμα τους μετά τις 8 το βράδυ είχαν την τάση να επιλέγουν περισσότερο λιπαρά τρόφιμα και μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού. Όταν όμως το βραδινό γεύμα είναι προσαρμοσμένο σε ένα συνολικό ημερήσιο διαιτολόγιο, η ώρα που θα καταναλωθεί δεν επηρεάζει την αύξηση του βάρους.

men + diet Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε