Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Υπόθεση Novartis: Έχει ο καιρός γυρίσματα…

Novartis

Η αποκάλυψη της «Καθημερινής» για την υπόθεση Novartis αποδεικνύει αυτό που πολλοί… φαντάζονταν. Αυτό που με απλά λόγια ο λαός λέει ως εξής: «ο κόσμος το’ χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι».

Τι ακριβώς; Ότι οι «προστατευόμενοι» μάρτυρες ήταν μάλλον… «ευνοούμενοι» μάρτυρες. Κάπως έτσι, η υπόθεση εξελίχθηκε μόνο στην Ελλάδα – και πουθενά αλλού σε όλο τον κόσμο, όπου διερευνήθηκε ως υπόθεση διόγκωσης της φαρμακευτικής δαπάνης – σε ένα κυνήγι πολιτικών μαγισσών.

Διότι δεν βρέθηκε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο για τα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, οπότε όσοι μιλούσαν εξ αρχής για στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από την ίδια, αποδεικνύεται τώρα πως μάλλον είχαν δίκιο!

Για ποιο λόγο; Διότι όσα αποκαλύπτονται στο δημοσίευμα όχι μόνο κουρελιάζουν την αξιοπιστία των «προστατευόμενων» μαρτύρων, αλλά κατά τον ίδιο τρόπο ενισχύουν ή ακόμη κι επιβεβαιώνουν τις υποψίες για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις παρεμβάσεις της στη Δικαιοσύνη. Ακόμη και για την κατασκευή του κατηγορητηρίου κατά των πολιτικών προσώπων.

Που σημαίνει ότι εν όψει Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο – δηλαδή, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και θεσμικά αρμόδιο για το ζήτημα – τα πράγματα αυτή τη στιγμή δεν μοιάζουν και πολύ ευχάριστα…

Κατά τα λοιπά, ελάχιστη σημασία έχει αν οι Πολάκης-Τζανακόπουλος κάνουν… τσαμπουκά και επιμείνουν να παραστούν στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής την Τρίτη, παρά την απόφαση για την εξαίρεσή τους. Ίσως κι όλο αυτό το σόου, λοιπόν, να έχει το λόγο του, διότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία.

Αλλά ακόμη και… σηκωτούς να τους βγάλει η φρουρά της Βουλής – όπως πήγε να γίνει με άλλους στο πρόσφατο παρελθόν, με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήθελε να έχει κάποια σχέση – η ουσία της αποκάλυψης δεν αλλάζει. Και γι’ αυτήν θα πρέπει εν τέλει ν’ απολογηθούν πολλοί, διότι επιβεβαιώνεται μια άλλη λαϊκή ρήση: «Έχει ο καιρός γυρίσματα». Ή ακόμα πιο… πικάντικα: «Σπάει ο διάολος το ποδάρι του…».

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις