Πέμπτη, 16 Μαΐ
17oC Αθήνα

Απίστευτο: Δες το χωριό που πουλήθηκε στο ebay – (φωτό, βίντεο)

Απίστευτο: Δες το χωριό που πουλήθηκε στο ebay – (φωτό, βίντεο)

Ένα ιταλικό χωριό στις ιταλικές Άλπεις, βγήκε στο σφυρί, και πωλήθηκε έναντι του ποσού των 245.000 ευρώ! Δείτε ποιό είναι το εγκαταλελειμένο χωριό Καλσάτζιο.

Ένα ορεινό και εγκαταλελειμμένο ιταλικό χωριό, 20 σπιτιών, βγήκε στο σφυρί στη γνωστή ιστοσελίδα ebay, και ήδη βρήκε αγοραστή!
Το Καλσάτζιο, στους πρόποδες των ιταλικών Άλπεων, μόλις 50 χιλιόπμετρα από το Τορίνο, αποτελεί μία διαφορετική περίπτωση…
Σύμφωνα με όσα έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας, οι ιδιοκτήτες προσπάθησαν να πουλήσουν αρχικά τις περιουσίες τους μεμονωμένα και με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά το μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον, τους ανάγκασε να στραφούν σε… διαδικτυακή δημοπρασία.

Το αντίτιμο έφτασε για τα 20 σπίτια του χωριού τα 245.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ή για την ακρίβεια μόλις 12.250 ευρώ το σπίτι!
Το Καλσάτζιο βρίσκεται στους πρόποδες του εθνικού πάρκου Γκραν Παραντίσο και προσφέρει μία απίστευτη πανοραμική θέα στους επισκέπτες του.

Οι προσφορές για την αγορά του χωριού θα ξεκινούσε αρχικά στις 15 Ιουλίου, όμως οι 100 προσφορές που υπήρχαν από τις πρώτες κιόλας ώρες της δημοσίευσης της δημοπρασίας, επίσπευσαν τις… διαδικασίες, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Ορεινών Κοινοτήτων της Ιταλίας πουθ επέβλεπε την αγοραπωλησία.
Σημαντικό πρόβλημα είναι τα επιπλέον χρήματα που θα χρειαστεί να ξοδέψει ο αγοραστής για την επισκευή των ετοιμόρροπων σπιτιών, ενώ έχουν απομείνει μόλις 5 μόνιμοι κάτοικοι στο χωριό.’

Να σημειωθεί ότι το 2012, το 800 ετών μεσαιωνικό χωριό Pratariccia, που βρίσκεται περίπου 40 χλμ ανατολικά της Φλωρεντίας, «ανάμεσα σε όμορφους λόφους και 731 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας» (όπως ανέφερε η αγγελία, πωλήθηκε έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Διαβάστε επίσης:
Βρέθηκε σορός μετά από 32 (!) χρόνια στις Άλπεις

Αυτός είναι κροκόδειλος! Μποτιλιάρισμα στην θέα του! – ΦΩΤΟ

Πως με μία πατατοσαλάτα μπορεί κάποιος να βγάλει πάνω από 30.000$

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε