Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τα πιο παράξενα κτίρια στον κόσμο που ίσως δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν

Τα πιο παράξενα κτίρια στον κόσμο που ίσως δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν

Υπάρχουν πολλά παράξενα κτίρια σε όλο τον κόσμο, και η επιλογή των πιο παράξενων μπορεί να είναι υποκειμενική. Ωστόσο, υπάρχουν κτίρια που ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους αλλά και την ξεχωριστή εμφάνισή τους.

Cubic Houses – Ρότερνταμ, Ολλανδία

Το Cubic Houses (φωτογραφία επάνω) είναι μια σειρά από 38 κουτιά που βρίσκονται στον κέντρο της πόλης του Ρότερνταμ. Κάθε κουτί έχει έναν ιδιαίτερο σχεδιασμό που θυμίζει έναν κύβο, μεγέθους 100 τετραγωνικών μέτρων. Τα κτίρια έχουν το σχήμα ενός κύβου που περιστρέφεται 45 μοίρες και στηρίζεται σε έναν εξαγωνικό στύλο.

The Nautilus House – Πόλη του Μεξικό

Αυτό το κτίριο έχει σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Javier Senosiain και έχει το σχήμα ενός γιγάντιου κοχυλιού. Η ιδιαίτερη μορφή του επηρεάζει το εσωτερικό του χώρο, δημιουργώντας έναν πρωτότυπο και ευχάριστο χώρο διαβίωσης.

The Crooked House – Σόποτ, Πολωνία

Αυτό το κτίριο είναι γνωστό για την παράξενη και κυματιστή εμφάνισή του. Το Crooked House έχει κατασκευαστεί με τρόπο ώστε να μοιάζει με ένα σπίτι που έχει παραμορφωθεί από τη βαρύτητα. Σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Szotyńscy & Zaleski, το κτίριο χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς.

Prague, Czech Republic – February 05, 2013: Moving red tram in front of Dancing house in Prague. The building was designed by the architect Vlado Milunić in cooperation with Frank Gehry. It was designed in 1992 and completed in 1996.

The Dancing House – Πράγα, Τσεχία

Επίσης γνωστό ως “Fred and Ginger”, αυτό το κτίριο έχει σχεδιαστεί από τον Frank Gehry και τον Vlado Milunić. Το κτίριο είναι γνωστό για το μοναδικό του σχήμα, που παραπέμπει σε δύο χορευτές που κρατιούνται αγκαλιά. Αποτελεί ένα εντυπωσιακό παράδειγμα αρχιτεκτονικής δημιουργικότητας και αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κτίρια της Πράγας.

Habitat 67 – Μόντρεαλ, Καναδάς

Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Moshe Safdie, το Habitat 67 είναι ένα πειραματικό σύνολο κατοικιών που στοχεύει στη δημιουργία ενός “υπαίθριου κοινωνικού και ιδιωτικού χώρου”. Το κτίριο αποτελείται από 354 προκατασκευασμένα τετραγωνικά στοιχεία, τα οποία συνδυάζονται για να δημιουργήσουν 146 κατοικίες με μοναδικά χαρακτηριστικά.

Museum of Contemporary Art – Ναγκόγια, Ιαπωνία

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Ναγκόγια είναι ένα κτίριο που έχει σχεδιαστεί να μοιάζει με ένα τεράστιο, λευκό κύμα που σκορπίζεται στο κέντρο μιας πλατείας. Το σχήμα του κτιρίου και η καμπυλότητα των τοίχων του δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις