Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αποκρουστικό βίντεο τζιχαντιστών! Μαρκάρουν με σπρέι αιχμαλώτους και τους εκτελούν

Αποκρουστικό βίντεο τζιχαντιστών! Μαρκάρουν με σπρέι αιχμαλώτους και τους εκτελούν

Ένα ακόμα βίντεο φρίκης έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές ενώ το τελευταίο προπύργιο του ISIS στο Ιράκ δέχεται επίθεση.
 

Στο τελευταίο αποκρουστικό βίντεο της τρομοκρατικής ομάδας δείχνουν έναν κρατούμενο που “μαρκάρεται” στο κούτελο με μαύρο σπρέι και στη συνέχεια εκτελείται επειδή φέρεται να έκανε γκράφιτι με συνθήματα κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. Ο κρατούμενος αναγκάστηκε να σκύψει ενώ ο μαχητής του Ισλαμικού Κράτους του τον ψεκάζει μαύρο σπρέι και τον πυροβολεί από κοντινή απόσταση.

Το βίντεο της ανατριχιαστικής εκτέλεσης έρχεται να προσταθεί στα άλλα βίντεο προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους ενώ το τελευταίο προπύργιο του ISIS στο Ιράκ δέχτηκε επίθεση τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα ισχυρές κυβερνητικές δυνάμεις του Ιράκ ξεκίνησαν μαζική στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης.

Μια δύναμη περίπου 30.000 μαχητών προχώρησε με την υποστήριξη αμερικανικών δυνάμεων βόρεια στην πόλη που βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια υπό την κυριαρχία του Ισλαμικού Κράτους. Οι στρατιώτες του Ιράκ ισχυρίζονται πως προκάλεσαν ισχυρό πλήγμα στις δυνάμεις του ISIS κατά την πρώτη μέρα της επιχείρησης. Η μάχη θα μπορούσε να είναι η τελευταία για το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και θα μπορούσε να καταφέρει τεράστιο πλήγμα για τις δραστηριότητες της τρομοκρατικής ομάδας σε άλλα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας.

Ένα περίπου εκατομμύριο πολίτες ζουν παγιδευμένοι στις αιματηρές συγκρούσεις και υπάρχουν φόβοι ότι πολλοί θα μπορούσαν να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν αν δεν καταφέρουν να διαφύγουν. Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Haider al-Abadi υποστήριξε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του πως τα κυβερνητικά στρατεύματα προσπαθούν να απελευθερώσουν περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που έχουν παγιδευτεί από τη βαρβαρότητα των τρομοκρατών.

Ανακοίνωσε παράλληλα την έναρξη μιας πολιορκίας που είναι από τις πιο σκληρές μάχες του Ιράκ αφού τα αμερικανικά στρατεύματα έφυγαν πριν από πέντε χρόνια. Οι ΗΠΑ προέβλεψαν ότι το Ισλαμικό Κράτος θα υποστεί βαριά ήττα, ενώ η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι έως και 100.000 Ιρακινοί μπορεί να διαφύγουν στη Συρία και την Τουρκία ως αποτέλεσμα της επίθεσης στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ.

Πηγή: Mirror

Plus Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε