Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σάλος στο Λούβρο! Ξεγυμνώθηκε μπροστά στη Μόνα Λίζα [pics, vid]

Μόνα Λίζα

Σοκαρισμένοι όσοι βρέθηκαν στο Λούβρο την Κυριακή. Η καλλιτέχνης Deborah de Robertis τα πέταξε όλα και φωτογραφήθηκε γυμνή μπροστά στη Μόνα Λίζα.

Αυτή βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που η Deborah de Robertis βγαίνει από τα ρούχα της σε μουσεία. Μετά όμως και το τελευταίο της χτύπημα μπροστά στη Μόνα Λίζα θα διωχθεί για επιδειξιομανία.

Η Deborah de Robertis βρέθηκε στο Λούβρο και τα πέταξε όλα μπροστά από το αριστούργημα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, τη Μόνα Λίζα. Φώναζε “Μόνα Λίζα, τα γεννητικά μου όργανα, τα πνευματικά μου δικαιώματα”, με τους τουρίστες να έχουν μείνει άφωνοι.

“Στόχος μου δεν ήταν να εκθέσω τα γεννητικά μου όργανα αλλά να αντιγράψω μια διάσημη φωτογραφία από τη Valie Export”. Αυτό δήλωσε η 33χρονη για την καλλιτέχνη που έγινε διάσημη για τις προκλητικές πράξεις της στη δεκαετία του 1970.

https://www.youtube.com/watch?v=8883iiJmJ0M

Μόνα Λίζα, γυμνό και δίκες

“Το μήνυμα έχει να κάνει με τη θέση των γυναικών καλλιτεχνών στην ιστορία της τέχνης. Για αυτό είναι απαραίτητο να κάνω τις παραστάσεις μου στα μουσεία”, δήλωσε η Robertis που έχει διπλή εθνικότητα. Από τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο.

Η Robertis ήταν υπό κράτηση για δύο ημέρες και διατάχθηκε να δικαστεί στις 18 Οκτωβρίου για κατηγορίες επίδειξης και επίθεσης. Είχε δαγκώσει φρουρό κατά τη διάρκεια της σύλληψής της.

“Η νομική προσέγγιση σε αυτή την υπόθεση είναι σκανδαλώδης”, τόνισε ο δικηγόρος της Robertis. Η Robertis δικάστηκε τον Φεβρουάριο, αλλά αθωώθηκε όταν ένας δικαστής διαπίστωσε ότι παρόμοιες πράξεις θεωρούνταν καλλιτεχνικές παραστάσεις στο Decorative Arts Museum και το Museum of European Photography στο Παρίσι.

Πηγή: Metro

Plus Τελευταίες ειδήσεις