Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

120 δόσεις: Τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο – Μαραθώνια σύσκεψη στο Μαξίμου

120 δόσεις: Τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο – Μαραθώνια σύσκεψη στο Μαξίμου
Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πέντε ώρες συζητούσαν στο Μαξίμου για 120 δόσεις, φοροελαφρύνσεις και παροχές.
«Κλείδωσε» το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις σε ταμεία και εφορία.
Στις διατάξεις του και οι συντάξεις χηρείας, τα χρέη στους δήμους, οι απολύσεις και το καθεστώς για τους ντελιβεράδες.
Αύριο σε συνέντευξη Τύπου το παρουσιάζουν Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου και Χαρίτσης.
Όλα ανοιχτά για φοροελαφρύνσεις και παροχές, θα γίνει και νέα σύσκεψη.

Ούτε μια ούτε δυο αλλά πέντε ώρες ήταν… κλεισμένοι στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να καταλήξουν στις τελευταίες λεπτομέρειες για το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία αλλά και το πακέτο των κοινωνικών μέτρων και των φοροελαφρύνσεων. Κι αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν έπρεπε στις 19:00 να πάει στο Προεδρικό για την ορκωμοσία του νέου υπουργού Τουρισμού ίσως η σύσκεψη να συνεχιζόταν ακόμα.

Από τις 14:00 συζητούσαν στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος καθώς και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, στην εφορία αλλά και στους δήμους. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή ενώ τις λεπτομέρειες θα ανακοινώσουν αύριο το απόγευμα, στις 17:00, σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Οικονομιών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τις οφειλές στην εφορία, προβλέπει επίσης τις διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας, το αιτιολογημένο των απολύσεων καθώς και ρυθμίσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των διανομέων και μεταφορέων (delivery).

Επίσης στη σύσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση για το πλαίσιο των φορολογικών ελαφρύνσεων και των κοινωνικών δαπανών σύμφωνα με το δημοσιονομικό χώρο που προκύπτει για το 2019.

Η κυβέρνηση εξετάζει σειρά μέτρων πριν καταλήξει στο βέλτιστο δυνατό μείγμα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις