Πολιτική

25η Μαρτίου: Ο Πρίγκιπας Κάρολος συναντήθηκε με Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον Πρίγκιπα της Ουαλίας και διάδοχο του βρετανικού θρόνου Κάρολο και την Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η κα Σακελλαροπούλου απευθυνόμενη στον Πρίγκιπα της Ουαλίας του είπε μεταξύ άλλων ότι άγγιξε όλους τους Έλληνες η φράση που είχε πει στην προηγούμενή του επίσκεψη ότι η Ελλάδα είναι στο αίμα του. 

Ο ίδιος απαντώντας είπε ότι χάρηκε πολύ που κατάφερε να έρθει γιατί δεν ήταν εύκολο μέχρι την τελευταία στιγμή. 

Ο Πρίγκιπας Κάρολος επιθεώρησε την Προεδρική Φρουρά ενώ χιόνιζε στο κέντρο της Αθήνας.

karolosfroura karolosfroura

Η συνάντηση με Μητσοτάκη  

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα έργα που φιλοξενεί το Μέγαρο Μαξίμου, για να τιμηθεί η ελληνική δημιουργία, λέγοντας: «Πιστεύω ότι η κρίση από την οποία πέρασε η Ελλάδα έχει δημιουργήσει έναν καλλιτεχνικό πυρετό».

Britain's Prince Charles looks on as he meets with Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis (not seen) at the Maximos Mansion during celebrations for the 200th anniversary of the Greek War of Independence, in Athens, Greece, March 25, 2021. REUTERS

«Τώρα όμως μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση και είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέρατε να έρθετε και είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την παρέλαση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρίγκιπα Κάρολο να απαντά ότι ήταν μια εξαιρετική παρέλαση.

Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis welcomes Britain's Prince Charles at the Maximos Mansion during celebrations for the 200th anniversary of the Greek War of Independence, in Athens, Greece, March 25, 2021. REUTERS

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρίγκιπα της Ουαλίας για την παρουσία του στο εμβληματικό αυτό γεγονός για τη χώρα μας, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία της εκπροσώπησης της χώρας του, η οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στα γεγονότα που οδήγησαν στην ίδρυση του ελληνικού κράτους. Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών. Επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις και τονίστηκε η σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης κι εμβάθυνσής τους. Συζητήθηκαν επίσης κοινωνικά θέματα, όπως η εκπαίδευση και η στήριξη της νέας γενιάς, καθώς επίσης και παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας και η προστασία του περιβάλλοντος. 

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα αναχωρούν από την Αθήνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο – Δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τον Σαμαρά
«Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που τα βγάζουν πέρα δύσκολα, πολλές από τις μειώσεις φόρων έχουν ήδη απορροφήσει την αύξηση των τιμών» - «Τα έργα που παραδίδουμε δεν έχουν σχέση με το χρόνο των εκλογών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 55
Ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει σελίδα και περνά στην αντεπίθεση με αιχμή τη Novartis
Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν περιορίστηκε σε μια τυπική οργανωτική διαδικασία, αλλά κατέληξε σε αποφάσεις που συνδυάζουν πολιτική αντεπίθεση, οργανωτική ανασυγκρότηση και προετοιμασία
Η Ρένα Δούρου 13
«Μπρα ντε φερ» Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Το άρθρο 86 και τα μη κρατικά πανεπιστήμια
Ιδιαίτερα επίκαιρη γίνεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση του άρθρου 16, επιχειρώντας να κατοχυρώσει το μη κερδοσκοπικό του χαρακτήρα των μη κρατικών πανεπιστημίων
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης
Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις απειλές των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα: «Αναγνωρίζουμε τον καθοριστικό ρόλο του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας»
«Η προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της ναυσιπλοΐας, παραμένει θεμελιώδης προτεραιότητα» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
ΥΠΕΞ