Πολιτική

25η Μαρτίου: “Πυρετός”! Φοβούνται ακροδεξιά “χτυπήματα”!

"Πυρετώδεις" συσκέψεις λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες αναφορικά με τους φόβους που υπάρχουν για "κινήσεις" από ακροδεξιά στοιχεία στις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου.

Αλλεπάλληλες συσκέψεις γίνονται τις τελευταίες ώρες στο Υπουργείο προστασίας του Πολίτη καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν ακροδεξιά στοιχεία να προετοιμάζουν ακραίες κινήσεις εις βάρος κυβερνητικών στελεχών στις αυριανές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου.

Ο σχεδιασμός για την 25η Μαρτίου

Τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι οι κινήσεις αυτές δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τις φραστικές αντιδράσεις που προέρχονται από ομάδες πολιτών που διαφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών.

[read4more]

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο «για ενδεχόμενο προβοκάτσιας στις παρελάσεις για τον εορτασμό για την 25η Μαρτίου υποστηρίζοντας πως ακροδεξιοί θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν μια «ψεύτικη εικόνα αντιδράσεων».

Με αφορμή μάλιστα την φραστική επίθεση που δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, στην Μελβούρνη κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων κυβερνητικά στελέχη επισήμαιναν ότι η αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών από μια μερίδα του τύπου αποθρασύνει αυτά τα ακραία στοιχεία.

Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν μάλιστα ότι ο Γιώργος Βαρεμένος δέχθηκε επίθεση από μια γνωστή ακραία ομάδα πολιτών στην Αυστραλία με την οποία η ελληνική ομογένεια –που βρισκόταν σύσσωμη στην παρέλαση- δεν έχει καμία σχέση.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, μια μέρα πριν τις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, αναφερόμενος πάντως στις αποδοκιμασίες που δέχονται στελέχη της κυβέρνησης με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών υποστήριξε ότι πρόκειται για σπάνια περιστατικά εάν λάβουμε υπόψη την μεγάλη εικόνα και τον αριθμό των εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί.

Ακόμα στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η ΝΔ με την στάση της υποθάλπει τέτοιου είδους ενέργειες από την στιγμή που δεν τις καταδικάζει και κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προκειμένου «να ψαρέψει κάποιες ψήφους δεν διστάζει να μετατρέψει το πάλαι ποτέ μετριοπαθές κεντροδεξιό κόμμα –σ.σ. την Νδ- σε συνοδοιπόρο της άκρας δεξιάς».

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό»: Οι προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα και το μυστικό ραντεβού με τον Γερμανό πρέσβη
«Φθηνό λαϊκίστικο σλόγκαν το θα καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο», λέει ο τότε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης
Ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής
43
«Σφάζονται» ΠΑΣΟΚ και Καραμέρος για τις ανεξάρτητες αρχές: «Πιάνει πόρτα για τον χειμώνα» – «Κατανοώ, δύσκολη μέρα μετά τα όσα σας καταλόγισε ο Καστανίδης»
Η Χαριλάου Τρικούπη σήκωσε το γάντι και έκανε λόγο για προσωπικές επιθέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη
Γιώργος Καραμέρος