Πολιτική

28η Οκτωβρίου – Δημήτρης Κουτσούμπας: Εμπνέει τους αγώνες ενάντια στο φασισμό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έστειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει πως η σημερινή επέτειος εμπνέει τους αγώνες κατά του φασισμού και της εκμετάλλευσης. Αυτό είναι το πραγματικό νόημα και όχι η κάλπικη εθνική ομοψυχία, όπως λέει.

«Η 28η Οκτωβρίου του 1940, αλλά και τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, μπορούν να εμπνέουν τους αγώνες του σήμερα για μια κοινωνία χωρίς φασισμό, πολέμους, εκμετάλλευση. Αυτό είναι το και το πραγματικό περιεχόμενο της λαϊκής ενότητας απέναντι σε μια κάλπικη “εθνική ομοψυχία”, που συνήθως προβάλλουν οι δυνάστες του λαού μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καρυστιανού για την αποχώρηση του Κοκοτσάκη: «Η Ελπίδα για τη Δημοκρατία ανήκει σε κάθε πολίτη – Αναρτήθηκε η επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος»
«Οι αιτιάσεις είναι γενικές, ξεκάθαρα πρόωρες και άδικες, χωρίς ένα συγκεκριμένο γεγονός να τις στηρίζει, και διατυπώνονται τη στιγμή ακριβώς που καλούμε ολόκληρη την κοινωνία να συμμετέχει», ήταν το μήνυμα της Μαρίας Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης: Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ισχυρό κόμμα στις εκλογές και έχουμε πολιτική εικόνα Μητσοτάκη – Τσίπρα, θα μπούμε στη μηχανή του χρόνου
«Αν είχα κάνει στη χώρα, στους θεσμούς, στην οικονομία και στην κοινωνία, ό,τι έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, θα είχα εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο»
Νίκος Ανδρουλάκης 5
Όσα έγιναν στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Καλέντζι για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου
Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, παρεμβάσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Σκανδαλίδη, καθώς και προβολή αφιερωματικού βίντεο στη μνήμη του ιδρυτή του κόμματος
Ανδρέας Παπανδρέου