Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Άδειασμα Βενιζέλου σε Παπανδρέου: Αν ήμουν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το ’07 όλα θα ήταν διαφορετικά! «Δε γινόταν να μην “κουρευτούν” οι μικροομολογιούχοι»

Άδειασμα Βενιζέλου σε Παπανδρέου: Αν ήμουν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το ’07 όλα θα ήταν διαφορετικά! «Δε γινόταν να μην “κουρευτούν” οι μικροομολογιούχοι»

– Τα μέτρα που πόνεσαν τους Έλληνες θα είχαν ληφθεί έτσι ή αλλιώς είπε Ευάγγελος Βενιζέλος
– Εκβιασμό από τον Σόιμπλε αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: “Πάρτε λίγα λεφτά για να βγείτε από το ευρώ” του είχε πει
– Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου έβλαψε το ΠΑΣΟΚ ηθικά
– Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρίση ταυτότητας – Μετά τις εκλογές θα έχει μείζον πολιτικό πρόβλημα
– Καρφιά κατά του Σταύρου Θεοδωράκη: Το Ποτάμι κάνει τζάμπα πολιτική
– Ανοιχτή πρόσκληση στη ΔΗΜΑΡ: Ποτέ δεν αποκλείσαμε τη συνεργασία

Με μια ακόμη παρέμβαση, αυτή τη φορά σε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε το βασικό επιχείρημα, που αποτελεί συνάμα και την κυρία προεκλογική στρατηγική του κόμματος, που συμπυκνώνεται στο δίπτυχο: “ενίσχυση της Ελιάς – διασφάλιση της κυβερνητικής σταθερότητας”.

“Χαμηλά ποσοστά της Ελιάς σηματοδοτούν πολιτικό αδιέξοδο”, εκτίμησε. Ο πρόεδρος του Επετέθη εκ νέου με σφοδρότητα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αμφισβήτησε κορυφαίες επιλογές του πρώην πρωθυπουργού και προκατόχου του στο ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου.

Η αγορά θα δει σύντομα ρευστότητα – Οι καταθέσεις είναι απόλυτα προστατευμένες – Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα φέρει μείωση του χρέους

Με τη φράση “αν το 2007 ήταν άλλη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τότε η ιστορία της χώρας θα ήταν διαφορετική” θέλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να διαφοροποιηθεί εκ νέου από βασικές πολιτικές αποφάσεις του προκατόχου του, συν τηρώντας κατ αυτόν τον τρόπο το βαρομετρικό χαμηλό, που υπάρχει στις σχέσεις των δυο ανδρών μετά και τις τελευταίες παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού, οι οποίες κατά πολλούς στο ΠΑΣΟΚ, προλειαίνουν το έδαφος για μια συνολική αμφισβήτηση του κυρίου Βενιζέλου την επόμενη των εκλογών. Μόλις χθες, μάλιστα, ο κύριος Βενιζέλος μιλώντας από τη Λαμία είχε χαρακτηρίσει, όποιον τυχόν επιχειρήσει να τον ανατρέψει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, κυνικό, ανόητο και ανιστόρητο.

Ερωτηθείς, δε για την αποστροφή του Φώτη Κουβέλη, ότι μετά τις εκλογές θα μπορούσε να ξανασυζητηθεί η πρόταση που είχε απευθύνει πολλάκις ο Ευάγγελος Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ για πολιτική συμπαράταξη και εκλογική συμπόρευση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για ευχάριστη και καλοδεχούμενη αλλαγή. Οι δυο άνδρες, πάντως, τα προηγούμενα 24ωρα είχαν ανταλλάξει πυρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί τη ΔΗΜΑΡ ότι λειτουργεί παρασιτικά προς το κόμμα του και τον Φώτη Κουβέλη να απαντά ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει απολέσει την ψυχραιμία του, ενώ ειρωνικά τόνισε “να χαίρεται τον πολιτικό πολιτισμό του”.

Οι μικροομολογιούχοι έπρεπε να έχουν εξαιρεθεί από το κούρεμα του χρέους αλλά δεν ήταν εφικτό να προστατευτούν

«Τα μέτρα που πονάνε τον κόσμο θα είχαν ληφθεί ούτως ή άλλως» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις κρίνονται όταν λαμβάνονται. Δεν γίνονται όλα άψογα όταν βρίσκεσαι υπό πίεση, όταν τα προβλήματα είναι εκρηκτικά, όταν το διεθνές περιβάλλον δεν βοηθά και όταν «έσκαγαν» οι προθεσμίες και έληγαν τα ομόλογα που έπρεπε να πληρωθούν και η χώρα πήγαινε στην ασύντακτη χρεοκοπία, είπε.

Το δίλημμα, τόνισε, είναι αν θα γίνεις δυσάρεστος παίρνοντας αποφάσεις ή αν θα τα αφήσεις όλα «να πάνε κατά διαβόλου και να σου λένε ωσαννά». Εκείνος, τόνισε, προτιμά το πρώτο, αρκεί να σωθεί η χώρα και να αποφύγει τα τρισχειρότερα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να επιτεθεί εκ νέου κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αντιστρέφοντας, μάλιστα, την κριτική, που δέχεται το δικό του το κόμμα, ότι το βράδυ της 25ης Μαΐου θα έχει μείζον πολιτικό πρόβλημα, προεξοφλώντας ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην έχει κανένα μεγάλο Δήμο και καμία μεγάλη περιφέρεια υπό τον πολιτικό του έλεγχο και να κληθεί η ηγεσία του να εξηγήσει το πολιτικό αποτέλεσμα, υπό το πρίσμα της δικής της ρητορικής, περί δημοψηφισματικού χαρακτήρα εκλογικές αναμετρήσεις.

Στην Ελλάδα έπρεπε να έχουμε οικουμενική κυβέρνηση και αντ΄ αυτού έχουμε κατάσταση οιονεί εμφυλίου – Ευάγγελος Βενιζέλος

Αναφορικά, δε με τις Ευρωεκλογές, ο κύριος Βενιζέλος κληθείς να σχολιάσει δημοσκόπηση, που εμφανίζεται οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ απήντησε “εάν αυτό αποτελέσει όντως την επιλογή του ελληνικού λαού, τότε η χώρα οδηγείται στην καταστροφή”. Κάλεσε δε εκ νέου Το Ποτάμι” του Σταύρου Θεοδωράκη να ξεκαθαρίσει τος θέσεις του για θέματα, που αφορούν σε όλο το φάσμα της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου.
Κατηγόρησε δε το κόμμα του κ. Θεοδωράκη πως κάνει “τζάμπα” πολιτική.

Στα της οικονομίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε εκ νέου ότι η χώρα δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο, ούτε νέο δάνειο, ούτε και νέα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ κληθείς να σχολιάσει το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής της Κυριακής για την πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών για την ελάφρυνση τις χρέους, τόνισε πως πρόκειται για ένα μάλλον απλό και πρακτικό σενάριο, και προσέθεσε ότι κάτι ανάλογο είχε προτείνει και ο ίδιος τον Σεπτέμβριο του 2012.

Αναφερόμενος μάλιστα στις τότε δραματικές διαπραγματεύσεις για το δεύτερο δάνειο και το PSI, στις οποίες, ο ίδιος προΐσταται, αποκάλυψε έναν εκβιασμό από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε! “Ξέρετε πως είναι να σου λέει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών πάρτε λίγα λεφτά για να βγείτε από το ευρώ;”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βενιζέλος: “Κλαίνε και οδύρονται στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή βγαίνουμε από την κρίση”

Βενιζέλος: Η κυβερνητική σταθερότητα εξαρτάται από τις εκλογικές επιδόσεις της Ελιάς

Σαμαράς: “Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί ιδεολογική τρομοκρατία – Η νέα Ελλάδα γεννιέται”

Απάντηση Θεοδωράκη στον Τσίπρα και κάλεσμα για συμμετοχή σε debate

Ερμηνείες…ΠΑΣΟΚ για την “Ελιά”

Γιατί είναι κάποιοι έξαλλοι με την Μαριλένα Κοππά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε