Σάββατο, 4 Μαΐ
20oC Αθήνα

“Αδειάζει” Δένδια για τις τηλεοπτικές άδειες η Νέα Δημοκρατία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για “προσωπικές απόψεις” του Νίκου Δένδια κάνουν λόγο κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη θέση που εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Οι κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας “αδειάζουν” έτσι σαφέστατα τον Νίκο Δένδια, ο οποίος δήλωσε πως κυβέρνηση του κόμματός του, θα επιστρέψει τα λεφτά που έδωσαν οι νέοι καναλάρχες στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

“Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι γνωστή και ξεκάθαρη: θα ακυρώσει τον “νόμο Παππά” και θα επαναφέρει τις αδειοδοτικές και εποπτικές αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Θα καταργήσει τον περιορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών, αξιοποιώντας πλήρως τις τεχνικές δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος. Οι επιπρόσθετες άδειες δεν θα δοθούν με κριτήριο ποιος δίνει τα περισσότερα, αλλά με συγκεκριμένες βασικές προϋποθέσεις, όπως η απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων και η ανταπόκριση σε αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και ενιαίο τίμημα».

Όσο για το θέμα της επιστροφής των χρημάτων και για να “χρυσώσει” κάπως το… χάπι στον Νίκο Δένδια, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως: «Σε κάθε περίπτωση ο νόμος αυτός, όπως εκτιμούμε, θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γιατί αυτό θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και φυσικά τα χρήματα αυτά δεν θα έχουν δοθεί, για να επιστραφούν κιόλας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε