Δευτέρα, 27 Μαΐ
19oC Αθήνα

“Άγρυπνοι” στο Μαξίμου – Βενιζέλος – Σαμαράς για το μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ, νέα συνάντηση στις 19:00

“Άγρυπνοι” στο Μαξίμου – Βενιζέλος – Σαμαράς για το μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ, νέα συνάντηση στις 19:00

Τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή κυρίως στα… έδρανα του ΠΑΣΟΚ και η αλλαγή συσχετισμών που φέρει η ανοιχτή ρήξη ΒενιζέλουΠαπανδρέου συζητήθηκαν στην πρωινή σύσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ήταν προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Ο απόηχος των όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή δεν είχε ακόμη καταλαγιάσει. Κυρίως όσον αφορά στην εσωκομματική τρικυμία που προκάλεσε στο ΠΑΣΟΚ η διαφοροποίηση του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του Απόστολου Κακλαμάνη.

Γιατί μετά τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη από τη Νέα Δημοκρατία, οι ισορροπίες έγιναν ακόμη πιο λεπτά. Και η κυβέρνηση έχει μείνει πια με τη στήριξη 152 βουλευτών.

Η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε διάρκεια περίπου μιας ώρας. Και αφού οι δυο άνδρες συζήτησαν τα όσα έγιναν χθες στη Βουλή, συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά στις 19:00 το απόγευμα. Ίσως για να συζητήσουν τις εξελίξεις που ίσως υπάρξουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Γιατί μπορεί τα ξημερώματα της Κυριακής ο Ευάγγελος Βενιζέλος να μην τόλμησε να διαγράψει τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Απόστολο Κακλαμάνη, αλλά μετά την ανταλλαγή οργισμένων ανακοινώσεων, τίποτα δε μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.

Επισήμως πάντως, όπως είπε ο φανερά καταβεβλημένος Ευάγγελος Βενιζέλος, στους δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το πρόγραμμα που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών από αύριο στις Βρυξέλλες, όπως η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Αφρικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου το άρθρο 2 για τις τράπεζες – Οριακά πέρασε το πολυνομοσχέδιο – Οργή Βενιζέλου – Διεγράφη ο Νικήτας Κακλαμάνης

Δεν διαγράφει τον Παπανδρέου ο Βενιζέλος – Οι διάλογοι της οργής μετά την ανταρσία ΓΑΠ – Απ. Κακλαμάνη

Οργή Βενιζέλου για ΓΑΠ: Αυτό που έκανες ήταν μεγάλη πολιτική αλητεία!

Οριακά πέρασε το πολυνομοσχέδιο – Σήμερα η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του προεδρείου της Βουλής

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε