Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Δεν διαγράφει τον Παπανδρέου ο Βενιζέλος – Οι διάλογοι της οργής μετά την ανταρσία ΓΑΠ – Απ. Κακλαμάνη

Δεν διαγράφει τον Παπανδρέου ο Βενιζέλος – Οι διάλογοι της οργής μετά την ανταρσία ΓΑΠ – Απ. Κακλαμάνη

Οργισμένος από τη στάση κυρίως του Γιώργου Παπανδρέου στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έβγαλε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει υποκριτή τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά δεν τόλμησε να τον διαγράψει από την Κ.Ο. του κόμματος.

Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να καταψηφίσει το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου (για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών) προκάλεσε την έκρηξη οργής του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκε τον πρώην πρωθυπουργό στο γραφείο του στη Βουλή και δεν έκρυβε την οργή του.

Στο διάλογο που είχαν οι δυο άνδρες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να είπε στον Γιώργο Παπανδρέου: «Είναι ντροπή σου αυτό που έκανες διότι είχες ενημερωθεί για τη ρύθμιση για τις τράπεζες και θα μπορούσες να είχες έρθει και να τοποθετηθείς στην κοινοβουλευτική ομάδα, κάτι που δεν έκανες, ή να έρθεις σε εμένα για να λύσουμε το θέμα».

Από την άλλη, συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου τόνιζαν πως ο πρώην πρωθυπουργός ψήφισε με βάση τις αρχές και τα πιστεύω του, κάτι που κάνει παγίως.

Εκτός από τον Γ. Παπανδρέου, την οργή Βενιζέλου προκάλεσε και ο Απόστολος Κακλαμάνης, που ψήφισε παρών στο άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου. «Αυτή σου η στάση είναι προσβλητική για όλη την κοινοβουλευτικής ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Δεν προϊδέασες για τη στάση σου ούτε στην Κ.Ο. του κόμματος ούτε στη σημερινή σου ομιλία», φέρεται να του είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, αποδοκιμάστηκε στην Ολομέλεια σχεδόν απ’ όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως «οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον ελληνικό λαό».

ΌΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

H K.O του ΠΑΣΟΚ ενεργώντας συλλογικά και υπεύθυνα, υπερψήφισε συνολικά το νομοσχέδιο με το οποίο συντελείται η τελική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο.
Το νομοσχέδιο απέκτησε την τελική του μορφή, χάρις στις τεράστιες προσπάθειες και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ.
Η ρύθμιση, ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, αποτυπώνει το αποτέλεσμα μίας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δηλαδή με τους εταίρους και δανειστές μας και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επέμενε στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων του Ευρωπαϊκού δικαίου του ανταγωνισμού, όπως τους διατύπωσε αναλυτικά σε έγγραφό του ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αλμούνια.
Κανένα άλλωστε μέλος της Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στη προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές.
Οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.
Όλοι κρινόμαστε, από την παράταξη και τον ελληνικό λαό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου το άρθρο 2 για τις τράπεζες – Οριακά πέρασε το πολυνομοσχέδιο – Οργή Βενιζέλου – Διεγράφη ο Νικήτας Κακλαμάνης

Σαμαράς: Δεν τους επιτρέψαμε να ρίξουν την Ελλάδα στην ακυβερνησία

Πανηγυρισμοί Μουρούτη: Επιτέλους! Διαγράφηκε ο Ν. Κακλαμάνης!

“Χολωμένος” ο Άδωνις γιατί δεν έγινε… πρόταση μομφής εναντίον του!

Χείμαρρος ο Στουρνάρας για Τσίπρα: Με έπιασε να παίρνω επίδομα για την ενήλικη κόρη μου;

Της… ατάκας στη Βουλή! Τα φαρμακερά βέλη που αντάλλαξαν Τσίπρας – Μεϊμαράκης – Βενιζέλος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε