Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

“Ανασχηματίζουν” τον Χ. Θεοχάρη – Τον… παραιτούν από τη θέση πριν λήξει η θητεία του

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η … μπάλα φαίνεται ότι παίρνει και τον Γ.Γ. Εσόδων. Μαζί με τον ανασχηματισμό τηγς κυβέρνησης θα έχουμε εξελίξεις, όπως όλα δείχνουν και στη γενική γραμματεία εσόδων με τον Χ. Θεοχάρη να υποχρεώνεται ουσιαστικά σε παραίτηση πολύ πριν λήξει η θητεία του.

Ουσιαστικά από την κυβέρνηση θα επιχειρηθεί ένα γενικότερο … λίφτιγκ στο οικονομικό επιτελείο. Δεν θα είναι μόνο η θέση του υπουργού, οι αλλαγές προσώπων θα πρέπει να σημάνουν αλλαγή πολιτικής σε όλα τα επίπεδα.
Οι πληροφορίες μάλιστα που αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή λένε ότι ήδη για την αντικατάσταση του κ. Θεοχάρη έχουν ενημερωθεί οι Βρυξέλλες και η τρόικα.
Ο Χ. Θεοχάρης θα απομακρυνθεί σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο παραιτούμενος από τη θέση του καθώς η θητεία του είναι πενταετής και φυσικά αργεί ακόμη να λήξει.
Ως προς το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει τα σενάρια είναι πολλά.
Το προφίλ που θα πάει στη Γενική Γραμματεία Εσόδων στη θέση του Χ. Θεοχάρη πρέπει να συνδυάζει πολλά … προσόντα.
Πρέπει να έχει απήχηση στην κοινωνία, πρέπει ταυτόχρονα να έχει τη στήριξη της Βουλής, να έχει όλα τα προσόντα αξιοπιστίας έναντι των τροϊκανών και ταυτόχρονα να … κάνει για τη δουλειά.
Όλα δείχνουν πάντως ότι η επιλογή θα είναι πρωτίστως πολιτική και θα εντάσσεται στο γενικότερο ανασχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής.

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε