Πολιτική

Belharra: Το απόγευμα η καθέλκυση της φρεγάτας «Νέαρχος» – Στη Γαλλία ο Νίκος Δένδιας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παρουσία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια θα πραγματοποιηθεί στις 15:45 το απόγευμα της Πέμπτης η καθέλκυση της «Νέαρχος», της δεύτερης φρεγάτας FDI ΗΝ – γνωστής ως Belharra, που κατασκευάζεται στα ναυπηγεία του Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας, για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας

Πρόκειται για τη δεύτερη από τις τρεις φρεγάτες FDI HN, (Κίμων, Νέαρχος και Φορμίων) γνωστές ως «Belharra», του Πολεμικού Ναυτικού, που θα ενταχθούν τα επόμενα χρόνια στον ελληνικό στόλο.

Η φρεγάτα «Νέαρχος» έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες.

Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο ολοκληρωμένος ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module), όπου συγκεντρώνονται σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, το προηγμένο σόναρ ανθυποβρυχιακού πολέμου, τύπου CAPTAS-4 και το πλήρες ψηφιακό ραντάρ Sea Fire.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος μεταβαίνει στη Γαλλία για την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας έκανε λόγο για «έναν ακόμη σημαντικό σταθμό για το Πολεμικό Ναυτικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας».

 

Τον κ. Δένδια συνοδεύουν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης για Αντώνη Σαμαρά: «Αν κάνει κόμμα, θα αντιπαρατεθώ μαζί του»
Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι θα στεναχωρηθεί εκ νέου αν ο πρώην πρωθυπουργός προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος, εκτίμησε ότι θα πάρει από τη ΝΔ «πολύ λιγότερο απ’ όσο πιστεύουν κάποιοι»
Νικήτας Κακλαμάνης
Άννα Διαμαντοπούλου: «Μέχρι τις εκλογές δεν υπάρχει κανένας λόγος το ΠΑΣΟΚ να συζητά για συνεργασίες»
Η πρώην υπουργός και υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι η Χαριλάου Τρικούπη πρέπει να διεκδικήσει τον ρόλο του εναλλακτικού πόλου απέναντι στη Νέα Δημοκρατία
Άννα Διαμαντοπούλου
Κυρανάκης για Σαμαρά: Αν κάνει κόμμα, θα πληγώσει τον ψηφοφόρο της ΝΔ που τον έκανε πρωθυπουργό
Ο νέος γραμματέας της ΝΔ έστειλε μήνυμα ενότητας προς την παράταξη, μίλησε για «τετρακοσάρι» έως τις εκλογές, χαρακτήρισε «εμφυλιοπολεμικό» το όνομα του κόμματος Τσίπρα
Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ΝΔ
9