Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

ΔΗΜΑΡ: «Ναι στον τρίτο πόλο, όχι στο ΠΑΣΟΚ»

Ο Φώτης Κουβέλης ανεβαίνει στο βήμα
Ο Φώτης Κουβέλης ανεβαίνει στο βήμα, υπό το βλέμμα του Α. Μανιτάκη

«Ναι» στον τρίτο πόλο, αλλά… «όχι» στο ΠΑΣΟΚ! Αυτό ήταν, συνοπτικά, το αποτέλεσμα της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, που ολοκληρώθηκε χθες.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν οι πολιτικές εξελίξεις, με αιχμή την ανάγκη ενιαίου μετώπου κατά της Χρυσής Αυγής, καθώς και η προετοιμασία του συνεδρίου του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την εισήγηση του Φώτη Κουβέλη για τη συγκρότηση του λεγόμενου «τρίτου πόλου», ο οποίος κάλεσε σε συνεργασία όλες τις δυνάμεις, κινήσεις και προσωπικότητες του χώρου της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας – αρκεί όμως να διαφοροποιούνται από την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.

Στο μεταξύ, τη δική του πρόταση για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς ετοιμάζει από καιρό η Χαριλάου Τρικούπη, με το βλέμμα στραμμένο στις επικείμενες ευρωεκογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αντίθετα, δεν «πέρασε» το κείμενο της μειοψηφίας, που υποστήριζε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν αποκλεισμοί και προϋποθέσεις – κυρίως ως προς το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή…

Η Κεντρική Επιτροπή προσδιόρισε για τα μέσα Δεκεμβρίου τη διεξαγωγή του 2ου συνεδρίου του κόμματος και συγκρότησε την Επιτροπή Θέσεων, καθώς και την Οργανωτική Επιτροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραντεβού Κουβέλη – Λοβέρδου για εκλογική συνεργασία

Λοβέρδος: «Δημοκρατική Συμπαράταξη» το όνομα νέου κεντροαριστερού κόμματος

Ζητείται κεντροαριστερά! Ο ευρών… «ψηφισθήσεται»!

Νέο «όχι» Κουβέλη στο «ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου»

Νεο κεντροαριστερό πόλο σχεδιάζει ο Κουβέλης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε