Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Debate – Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση του Market Pass και μετά τις εκλογές

Debate – Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση του Market Pass και μετά τις εκλογές
Φωτογραφία Intime

«Θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω επέκταση του Market Pass και για το Β’ εξάμηνο του έτους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο debate των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Απαντώντας στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκε στο debate ενόψει των φετινών εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση του Market Pass για το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και επανέλαβε τον στόχο της κυβέρνησης, ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας.

«Το πρόβλημα του πληθωρισμού είναι παγκόσμιο. Πέφτει πια και στη χώρα μας, όμως στα τρόφιμα παραμένουν οι τιμές υψηλές. Μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές, αυτό υπηρετεί το καλάθι του νοικοκυριού. Έκτακτη στήριξη των νοικοκυριών που δοκιμάζονται με το Market Pass και το σημαντικότερο μόνιμες αυξήσεις. Βασική δέσμευση η αύξηση των μισθών τη δεύτερη τετραετία. Ο πληθωρισμός θα πέσει, αλλά αυτές οι αυξήσεις των μισθών θα είναι μόνιμες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας στην follow up ερώτηση της Σίας Κοσιώνη για τις τιμές των τροφίμων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «οι τιμές και των τροφίμων θα βαίνουν μειούμενες γιατί και ο πληθωρισμός στα τρόφιμα θα μειώνεται. Το Market Pass είναι δοκιμασμένο εργαλείο, θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω επέκτασή του και για το Β’ εξάμηνο του έτους. Όπου δοκιμάστηκαν μειώσεις του ΦΠΑ δεν είχαμε ουσιαστικό όφελος για τον καταναλωτή».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις