Τετάρτη, 28 Φεβ.
15oC Αθήνα

Debate: Την αναβολή του μέχρι νεωτέρας αποφάσισε η Διακομματική

Debate: Την αναβολή του μέχρι νεωτέρας αποφάσισε η Διακομματική

Προς οριστική ματαίωση οδεύει το debate των πολιτικών αρχηγών. Νωρίτερα η Διακομματική Επιτροπή είχε αποφασίσει την αναβολή του λόγω του ναυαγίου στην Πύλο καθώς η χώρα είναι σε τριήμερο εθνικό πένθος και έχουν ανασταλεί όλες οι κομματικές και προεκλογικές εκδηλώσεις. 

Το debate είχε προγραμματιστεί γι’ απόψε ανάμεσα στους πέντε πολιτικούς αρχηγούς ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο προτάσεις έπεσαν στο τραπέζι. Η ΝΔ ζήτησε να γίνει το Σάββατο και να ενταχθεί και η ενότητα του μεταναστευτικού. Όμως, τα υπόλοιπα κόμματα πρότειναν την Κυριακή.

Τελικά δεν κατέληξαν σε νέα ημερομηνία με το debate να οδεύει προς ματαίωση καθώς όπως εξήγησε ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών από την Δευτέρα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί χρόνος. 

Δεν κατέληξαν τελικά τα κόμματα σε νέα ημερομηνία διεξαγωγής του debate το οποίο ήταν προγραμματισμένο γι’ απόψε αλλά αναβλήθηκε λόγω του ναυαγίου στην Πύλο.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης δήλωσε ότι όλα τα κόμματα συμφώνησαν ότι πρέπει να αναβληθεί το αποψινό debate πλην της Ελληνικής Λύσης.

Όπως συμπλήρωσε, στην συζήτηση που ακολούθησε η ΝΔ πρότεινε σαν εναλλακτική το Σάββατο αλλά διαφώνησαν τα άλλα τρία κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ) και πρότειναν την Κυριακή. Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης δεν είχε πρόβλημα για καμμία από τις δυο ημέρες.

Όπως εξήγησε ο κ. Σταυριανουδάκης είναι πολύ δύσκολο να γίνει από Δευτέρα και οι μόνες ελαστικές ημερομηνίες για τα κόμματα είναι το Σάββατο και η Κυριακή. Όπως είπε, αν  αλλάξουν τα δεδομένα θα ενημερωθεί η υπουργός Εσωτερικών κα Καλλιόπη Σπανού.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις