Δευτέρα, 6 Μαΐ
21oC Αθήνα

Της… ατάκας στη Βουλή! Τα φαρμακερά βέλη που αντάλλαξαν Τσίπρας – Μεϊμαράκης – Βενιζέλος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, EUROKINISSI

Ο πολιτικός πολιτισμός μας αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Πρωταγωνιστές, κυρίως, οι Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Ευάγγελος Βενιζέλος.

“Δεν βρέχει, σας φτύνουν”, “άμα μας απορρίψετε την πρόταση μομφής, θα καταθέσουμε άλλη εναντίον σας”, “με εκβιάζετε” κι άλλα τέτοια… πολιτισμένα ακούστηκαν νωρίς το απόγευμα, όταν η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο “φούντωσε” και λίγο έλειψε να λαμπαδιάσει τη Βουλή!

Όλα ξεκίνησαν με την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Αρχικά, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης αποδέχτηκε την πρόταση μομφής και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως παίζει με τα εθνικά συμφέροντα, μετά υποστήριξε πως δεν αποδέχτηκε και πάλι κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την κυβέρνηση «τέρας με δυο κεφάλια» γιατί «άλλα λέει ο ένας (Σταμάτης) κι άλλα ο άλλος (Βενιζέλος)».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δεν αποδέχτηκε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ και είχε έντονο διάλογο με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με το βιβλίο του κανονισμού της Βουλής στα χέρια και μιλώντας για πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε… προειδοποιήσει πως «αν το προεδρείο της Βουλής δεχτεί την παράνομη και αντισυνταγματική πρόταση της κυβέρνησης να μην κάνει δεκτή την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών, εμείς θα καταθέσουμε πρόταση μορφής κατά του προεδρείου».

«Με εκβιάζετε; Τι νομίζετε, θα φοβηθώ;» είπε εμφανώς οργισμένος ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Κάπου εκεί μπήκε στην εξίσωση ο Ευάγγελος Βενιζέλος για μια ακόμη κόντρα… γιγάντων με τον Αλέξη Τσίπρα. Νομίζετε ότι βρέχει αλλά ο Μεϊμάρακης σας έφτυσε ήταν η… ατάκα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Όμως και αυτή τη φορά, το βραβείο της καλύτερης ατάκας πήρε η Αλέκα Παπαρήγα. «Αυτά που λέει η κυβέρνηση και αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σα να παίρνεις τον Τσελεμεντέ και δύο ή τρεις συνταγές για το σπανακόρυζο και το κατσικάκι στο φούρνο»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόλαση στη Βουλή! Ξανάρχισε η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο μετά την απόρριψη της πρόταση μομφής του Τσίπρα κατά του Στουρνάρα – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κρυπτόμενος κ. Σαμαράς ξεπέρασε τα όρια

”Για πρώτη φορά στην Ιστορία η Αξιωματική Αντιπολίτευση υπονομεύει την Χώρα”

Από την Ολομέλεια στη… διαδήλωση ο Τσίπρας

Παπαρήγα: Μπάτε σκύλοι αλέστε με… ολίγη από Τσελεμεντέ

Πεδίο μάχης η Βουλή μετά την απόρριψη της πρότασης μομφής από τον Α. Τσίπρα κατά του Γ. Στουρνάρα – Αποχώρησε προς το παρόν ο ΣΥΡΙΖΑ

Βενιζέλος: Για φτύσιμο η πρόταση δυσπιστίας του Τσίπρα – Να απορριφθεί

Το παρασκήνιο της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Πρωτοφανές πραξικόπημα αν απορριφθεί η πρόταση μομφής

Αυτή είναι η προτάση μομφής που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο

Αιφνιδιαστική πρόταση δυσπιστίας από τον Τσίπρα εναντίον του Στουρνάρα – Κυβέρνηση: Αποδεχόμαστε την πρόταση, βάλλετε εναντίον εθνικών συμφερόντων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε