Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ – Ναυαγεί και η υποψηφιότητα Βουδούρη;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Μετά την απόσυρση της πολιτικής στήριξης στην υποψηφιότητα του Θόδωρου Καρυπίδη για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στην κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ και η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ευθείες βολές από την Αριστερή Πλατφόρμα.

Το ρευστό εσωκομματικό σκηνικό του ΣΥΡΙΖΑ “αφύπνισαν” οι επιλογές του Αλέξη Τσίπρα για τους υποψηφίους στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Μετά το σάλο, που προκλήθηκε από τα φιλο – χρυσαυγίτικα και αντισημιτικά σχόλια του υποψηφίου για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρου Καρυπίδη, και την απόσυρση της πολιτικής στήριξης της Κουμουνδούρου στο πρόσωπο του, σοβαρό πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει και με την υποψηφιότητα Βουδούρη στην Πελοπόννησο, καθώς η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη κάνει λόγο για επιλογές προσώπων, που θολώνουν το πολιτικό στίγμα του κόμματος.

Με παραίτηση της υποψηφιότητας του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου απειλεί ο Οδυσσέας Βουδούρης, στον απόηχο των έντονων εσωκομματικών αντιδράσεων για το Πασοκικο παρελθόν του βλέπει σήμερα τον Τσίπρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, Οδυσσέας Βουδούρης, θα έχει αργότερα σήμερα τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα ενώ έχει διαμηνύσει στην Κουμουνδούρου ότι προτίθεται ακόμη και να αποσύρει την υποψηφιότητα του εάν εντός της ημέρας δεν λάβει “απτή” στήριξη από τις κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τα νέα, πάντως, δεν είναι ενθαρρυντικά για τον κύριο Βουδούρη καθώς οι συνεδριάσεις των οργανώσεων του κόμματος σε Κορινθία και Μεσσηνία έγιναν σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, καθώς καταγράφηκαν οργίλες αντιδράσεις έναντι του εκλεκτού της ηγεσίας για τη συγκεκριμένη Περιφέρεια.

Σε δηλώσεις του, εξάλλου, σε διημερίδα, που διοργανώθηκε στον Κεραμεικό για τη στάση της Αριστεράς στην Ευρώπη, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προέβη σε “ελεγχόμενη” πάντως κριτική κατά των επιλογών της ηγεσίας του κόμματος επισημαίνοντας πως “δεν αποτελεί άνοιγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ να συσπειρώσουμε τα μνημονιακά αποκαίδια, τα μνημονιακά πολιτικά τετριμμένα του ΠΑΣΟΚ” και τονίζοντας ότι έτσι δεν διευρύνεται η πολιτική επιρροή του κόμματος.

Εξελίξεις, στο εσωκομματικό σκηνικό αναμένονται ίσως και εντός της ημέρας, καθώς δυσαρέσκεια για την επιλογή του Οδυσσέα Βουδούρη διατυπώνονται πιο χαμηλόφωνα, πάντως και από την προεδρική πτέρυγα διογκώνοντας τα ούτως ή άλλως σοβαρά προβλήματα του Αλέξη Τσίπρα. Έμπειροι κομματικοί παράγοντες, παρατηρούν, πάντως, ότι οι αστοχίες της ηγεσίας στην επιλογή των υποψηφίων για τις Περιφέρειες της χώρας έχουν αφήσει άπλετο ζωτικό χώρο στη μειοψηφία με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να αναδεικνύεται πλέον ρυθμιστής και συνδιαμορφωτής των στρατηγικών αποφάσεων του κόμματος.

Διαβάστε επίσης

Οι σύμμαχοι που κέρδισε ο Τσίπρας την τελευταία μέρα στη Ρώμη

Κεδίκογλου: Ο Λαφαζάνης είναι ΣΥΡΙΖΑ ή αρχηγός ενός άλλου κόμματος εντός ΣΥΡΙΖΑ;

Ο σταυρός στις ευρωεκλογές φέρνει… πόλεμο! ΣΥΡΙΖΑ: Μετρημένα τα κουκιά σας!

Το παιχνίδι του σταυρού στις ευρωεκλογές – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε