Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Δένδιας για Λιάπη: Δεν περίμενα να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο στην Ελλάδα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Χωρίς να κατονομάσει τον Μιχάλη Λιάπη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στη σύλληψή του ενθυμούμενος μια παλιά ιστορία και έδωσε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Ο Ν. Δένδιας βρέθηκε σε συνέδριο της ΠΟΑΣΥ και διηγήθηκε μια… ιστορία. Πως κάποτε, μια βουλευτής της Ιρλανδίας του είχε πει πως μια φορά της είχαν κόψει κλήση γιατί μιλούσε στο κινητό ενώ οδηγούσε. Στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου βρισκόταν ο πρωθυπουργός της χώρας.

«Της είπε, αυτό απαγορεύεται, θα σε γράψω. Του ανταπάντησε, προφανώς κύριε πως μιλάω με τον πρωθυπουργό δεν έχει καμία σημασία. Βεβαίως της είπε ο τροχονόμος, δεν έχει καμία σημασία», είπε ο υπουργός.

Και συνέχισε απευθυνόμενος τους αστυνομικούς: «Αποδείξατε εσείς χθες ότι ο νόμος είναι που σας δεσμεύει και τίποτα άλλο».

Παραβάσεις με τη… σέσουλα!

Σε 151 περιπτώσεις βεβαιώθηκαν, το 2013 στην Αττική, παραβάσεις σε βάρος οδηγών οχημάτων διπλωματικών και εν γένει ξένων αποστολών, όπως προκύπτει από στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης, καλώντας το υπουργείο να ενημερώσει τη Βουλή πόσες παραβάσεις έχουν καταγραφεί τον τελευταίο χρόνο που αφορούν οχήματα ξένων διπλωματικών και υπηρεσιακών αποστολών στην Αθήνα και σε πόσες περιπτώσεις εισπράχθηκε πρόστιμο.

Όπως προκύπτει από στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την περίοδο 1 Ιανουαρίου του 2013 έως και 12 Δεκεμβρίου του 2013, βεβαιώθηκαν συνολικά 151 παραβάσεις σε βάρος οδηγών οχημάτων διπλωματικών και εν γένει ξένων αποστολών.

Από αυτές, οι 148 ήταν για παράνομη στάθμευση, μία για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μία για παράβαση των άρθρων 12, 19 και 33 του ΚΟΚ και μία για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι, σε όλες τις περιπτώσεις, επιβλήθηκε στους οδηγούς το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, ενώ στην τελευταία περίπτωση της βεβαίωσης παράβασης για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε -στο πλαίσιο του αυτοφώρου- στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αϊβαλιώτης: Προκλητική η υπόθεση Λιάπη

Κρήτη: Συγκλονισμένος δηλώνει ο Σούρλας από την σύλληψη του Λιάπη – ”Είναι επίορκος και ανόητος”!

Ο Λιάπης δεν είναι ο μόνος! Βουλευτής κατήγγειλε ότι συνάδελφός της είχε παρκάρει τα παράνομα αυτοκίνητά του στο πάρκινγκ της Βουλής!

Γιακουμάτος: επικίνδυνη η βλακεία του Λιάπη

Μιχάλης Λιάπης: Ρεζιλεύτηκε για… 4.000 ευρώ – Τσουχτερά τα πρόστιμα για τον… «συνταξιούχο» με τα 28 ακίνητα – Τα λάθη στο πόθεν έσχες και το ΕΚΑΣ

Μιχάλης Λιάπης: Ο… συνταξιούχος με τα 28 ακίνητα στο πόθεν έσχες του

Η στιγμή που οι αστυνομικοί ακολουθούν τον Μ. Λιάπη – ΒΙΝΤΕΟ

“Κινητό έγκλημα” το τζιπ του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη – Πρόστιμα και για τα φιμέ τζάμια και τον κοτσαδόρο – Δηλώνει συνταξιούχος

Ποινική δίωξη για δύο αδικήματα στον Μιχάλη Λιάπη – Παραδέχθηκε το λάθος του αλλά με την αστεία δικαιολογία : ‘Ήθελα να φορτίσω την μπαταρία”

Μιχάλης Λιάπης: “Έσφαλα και πρέπει να πληρώσω. Ήθελα να φορτίσω την μπαταρία”, είπε προσπαθώντας να δικαιολογηθεί – Τι είπε στον εισαγγελέα

Μιχάλης Λιάπης: Συνελήφθη γιατί οδηγούσε με πλαστές πινακίδες – Τι λένε κύκλοι του στο newsit

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε