Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Δυσαρέσκεια και εκνευρισμός στο ΠΑΣΟΚ για τη “σύμπραξη” Παπανδρέου – ΔΗΜΑΡ

Δυσαρέσκεια και εκνευρισμός στο ΠΑΣΟΚ για τη “σύμπραξη” Παπανδρέου – ΔΗΜΑΡ

Η σημερινή παρουσία Παπανδρέου μαζί με τον Φώτη Κουβέλη στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά αναζωπυρώνουν το εσωκομματικό μέτωπο στο ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη ένα επεισόδιο στον ανοιχτό πλέον πόλεμο μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου διαδραματίζεται σήμερα, καθώς η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να συμπαρουσιάσει μαζί με τον Φώτη Κουβέλη το βιβλίο της υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαριλένας Κοππά, «Το αύριο αργεί πολύ: για τη Σοσιαλδημοκρατία και την έξοδο από την κρίση» έχει πυροδοτήσει τσουνάμι δυσαρέσκειας στη Χαριλάου Τρικούπη.

Από την Άρτα, όπου βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έδωσε το σύνθημα των χαμηλών τόνων στη νέα αναζωπύρωση του εσωκομματικού μετώπου στο κόμμα σε μία πολύ ευαίσθητη χρονικά και πολιτικά περίοδο: «Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στηρίζει την κυβερνητική πλειοψηφία. Ως εκ τούτου θεσμικά και αριθμητικά διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο και έχει κάθε συμφέρον ως πρώην πρωθυπουργός να δει να πετυχαίνει η προσπάθεια».

«Ο Παπανδρέου έχει συμφέρον να επιτύχει η κυβέρνηση και η Ελιά» διεμήνυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σφοδρά πυρά κατά του πρώην πρωθυπουργού από πράσινα στελέχη

Στο παρασκήνιο, πάντως, πράσινα στελέχη δεν κρύβουν ούτε σε δημόσιες τοποθετήσεις τους την έντονη δυσφορία και τον εκνευρισμό τους για τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, που, όπως πολλά εξ αυτών εκτιμούν, υπονομεύουν ανοιχτά πλέον την προσπάθεια της Ελιάς να διευρύνει την εκλογική της επιρροή και εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό του ιδίου αμφισβήτησης της τωρινής ηγεσίας του κόμματος.

Ένα εξ αυτών ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, δήλωσε ευθαρσώς ότι ο κύριος Παπανδρέου δεν στηρίζει τις κορυφαίες επιλογές του Κινήματος, καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αποδοκιμάσει πολιτικά τις πρωτοβουλίες του πρώην πρωθυπουργού.

Στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου χαρακτηρίζουν τουλάχιστον ατυχή και παρεξηγήσιμη την απόφαση Παπανδρέου να εμφανιστεί με τον Φώτη Κουβέλη λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και όταν η ΔΗΜΑΡ, που διεκδικεί κομμάτι από την ίδια εκλογική πίτα της Ελιάς έχει απορρίψει με συνέπεια και χωρίς δεύτερη σκέψη όλες τις προτάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για πολιτική συμπόρευση. «Πως γίνεται να αποστασιοποιείται από την Ελιά και ταυτοχρόνως να πριμοδοτεί τη ΔΗΜΑΡ» διερωτώνται οι ίδιες πηγές.

Αστειότητες τα περί πολιτικής σύμπραξης Παπανδρέου – ΔΗΜΑΡ, λένε στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού

Στην αντίπερα όχθη, στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου παρέπεμπαν όλες τις προηγούμενες ημέρες στο περιεχόμενο της σημερινής του ομιλίας, διαψεύδοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα προσφέρει πολιτική στήριξη στη ΔΗΜΑΡ, άλλωστε υπενθυμίζουν ότι και ο κύριος Κουβέλης ήταν από αυτούς που εκώφευσαν, όταν ο κύριος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός ζητούσε εναγωνίως πολιτική στήριξη. Οι ίδιοι κύκλοι χαρακτηρίζουν, μάλιστα, αστειότητες τα περί πολιτικής συμπαράταξης Παπανδρέου – ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου θα περιστραφεί κυρίως γύρω από τα μείζονα διακυβεύματα της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, ιδίως καθ όσον η ΕΕ υπερβαίνει με δειλά αλλά σταθερά βήματα μία κρίση, που βάθυνε και διήρκεσε περισσότερο εξ αιτίας νεοσυντηρητικών επιλογών. Τακτικοί συνομιλητές του κυρίου Παπανδρέου, δεν κρύβουν, πάντως, το ζωηρό ενδιαφέρον του πρώην πρωθυπουργού για τις διεργασίες και τις κινήσεις στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ από την κοινή εμφάνιση Παπανδρέου Κουβέλη – ”Λάθος του που πηγαίνει στο βιβλίο της πρώην διορισμένης συνεργάτιδάς του”

Ρέθυμνο: Θερμή υποδοχή στον Παπανδρέου – Δείτε VIDEO

Βόμβα μεγατόνων στο ΠΑΣΟΚ – Ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα για τη μαύρη τρύπα στα ταμεία – Δυναμίτης στις σχέσεις Βενιζέλου Παπανδρέου

Κουβέλης: Ο Παπανδρέου δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για προσχώρηση τη ΔΗΜΑΡ

Έβαλε “φωτιά” στο ΠΑΣΟΚ… και τώρα απολαμβάνει τους κρητικούς μεζέδες

Τι απαντά η Μ. Κοππά για την πρόσκληση σε Παπανδρέου και Κουβέλη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε