Πολιτική

Επιμένει στο δίλημμα ο Ε. Βενιζέλος: “Με μία διαφορετική ψήφο οι Έλληνες θα υποστούν τις συνέπειες”

Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να μετάσχουν σε μια μεγάλη τελική προσπάθεια «για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε περιφερειακά μέσα ενημέρωσης (Κεντρικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Κρήτης).

Πάντως ο κ. Βενιζέλος επισήμανε και τους κινδύνους που συνεπάγεται μια διαφορετική ψήφος στις εκλογές. «Αν οι Έλληνες πολίτες θέλουν… να δημιουργηθεί στη χώρα πολιτικό πρόβλημα… ας το κάνουν, θα υποστούν τις συνέπειες, δυστυχώς θα τις υποστούμε και όλοι μας, διότι εδώ η πλειοψηφία επιβάλει την άποψή της και στη μειοψηφία και πάμε όλοι μαζί».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο αμφισβήτησής του στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από ένα άσχημο αποτέλεσμα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι στις εκλογές αυτές δεν κρίνεται εκείνος αλλά η πορεία του τόπου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε και για την κατάσταση της οικονομίας τα προηγούμενα χρόνια και απάντησε ότι στο ΠΑΣΟΚ, πριν τις εκλογές του 2009, δεν γνώριζαν την ακριβή κατάσταση. «Και ότι η τότε κυβέρνηση μιλούσε για έλλειμμα 3-6% και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας προσπαθούσε να πει για διψήφιο νούμερο και τελικά απεδείχθη ότι ήταν 15,7%».

Τήρησε, επίσης, αποστάσεις από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ, το 2009, λέγοντας: «Προσωπικά, δεν έδωσα καμία προεκλογική υπόσχεση στις εκλογές του 2009. Δεν είπα ούτε ότι θα καταργήσουμε τη σύμβαση με την Cosco, ούτε ότι θα πάρουμε πίσω τον ΟΤΕ. Τίποτε απολύτως».

Ανέφερε επίσης ότι τον Ιούνιο του 2011 επιστρατεύθηκε ως υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, διότι ο κ. Παπαδήμος, που αργότερα έγινε πρωθυπουργός, δεν αποδέχθηκε τη θέση, όπως του είχε προταθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βενιζέλος: θα πάω στον Παπούλια και θα πω φεύγω – Ανοιχτή η αποχώρηση από την κυβέρνηση μετά από ενδεχόμενη ήττα στις ευρωεκλογές

Ο Βενιζέλος “σήκωσε” το γάντι Παπανδρέου – Οι Κάννες στοιχειώνουν το ΠΑΣΟΚ

Μεταξύ μεζέδων το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον Μώραλη

Σάλος από την σεξιστική επίθεση Πάγκαλου κατά Δούρου και την υβριστική κατά Γλέζου – ΠΑΣΟΚ: Ο Πάγκαλος έγινε χορηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την κάρτα εργασίας: «Στον τουρισμό μόνο τον Μάιο δηλώθηκαν 1000% περισσότερες υπερωρίες»
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον Μάιο υπήρξε τεράστια αύξηση στις υπερωρίες και ξεκαθάρισε πως αλλάζουν και στην πράξη οι καταστάσεις λόγω της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
11
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 3