Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Επίθεση Παππά σε Κοντομηνά – Βαρδινογιάννη – Τίποτα δεν τελείωσε για τους 4 υπερθεματιστές!

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Αποκαλυπτικός για την συνέχεια της διαδικασίας του διαγωνισμού για τις 4 τηλεοπτικές άδειες ήταν ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον των κυρίων Κοντομηνά και Βαρδινογιάννη με αφορμή και το perouka_gate. Ο κ. Παππάς άφησε και αιχμές για τον Γιάννη Αλαφούζο, ενώ για την υπόθεση Καλογρίτσα παρέπεμψε στην ανακοίνωση της Τράπεζας Αττικής.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Παππάς είπε:

«Κάνουν ένα λάθος ορισμένοι αν νομίζουν ότι η πολιτική που ασκείται είναι “πολιτική Παππά”. Είναι πολιτική της κυβέρνησης. Θα σας πω ένα νούμερο: 300 εκατομμύρια. Είναι τα έσοδα από τα τέλη διαφήμισης και τα 250 εκατομμύρια που θα εισπραχθούν από τις τηλεοπτικές άδειες».

Επίθεση σε Κοντομηνά Βαρδινογιάννη

«Δεν περίμενα αγάπες και λουλούδια αλλά δεν περίμενα και αυτά τα καραγκιοζιλίκια. Και ο κ. Κοντομηνάς και ο κ. Βαρδινογιάννης φέρουν ευθύνη για το συμβάν (σ.σ. αναφέρεται στην υπόθεση perouka_gate). Αν ένας δικός σας δημοσιογράφος έκανε κάτι τέτοιο δεν θα φέρατε ευθύνη; Λειτούργησαν κατόπιν οδηγιών. Αυτό είναι μόνο η έκφανση ενός πολέμου που δίνουν οι υπάρχοντες τηλεοπτικοί σταθμοί για να μείνει το status quo ως έχει».

Όταν ρωτήθηκε για όσα είπε ο κ. Βαρδινογιάννης στην Εξεταστική της Βουλής ότι δηλαδή το κανάλι του έχει άδεια και θα έχει άδεια είπε:

«Ο κ. Βαρδινογιάννης θα πρέπει να εξηγήσει γιατί έδωσε ένα τόσο χαμηλό τίμημα. Αντιλαμβάνομαι ότι κάτι πρέπει να πει για να το ακούσουν οι εργαζόμενοι στον δικό του τηλεοπτικό σταθμό».

Τίποτα δεν έχει τελειώσει για τους 4 υπερθεμαστιστές

Ο κ. Παππάς είπε ότι υπάρχουν οι 4 προδικαστικές προσφυγές οι οποίες θα εξεταστούν ενδελεχώς. Αυτοί που στοχοποιούν την επιτροπή είναι θρασύδειλοι. Να μη νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατούν δημόσιους λειτουργούς.

Αναφερόμενος στον έλεγχο των πόθεν έσχες είπε: «Προσωρινός υπερθεματιστής είναι αυτό που λεει ο όρος. Δηλαδή κατακυρώνετυαι ως ο συμμετέχων στον διαγωνισμό που υπέβαλλε μια απο τις 4 προσφορές. Δεν είναι αδειούχος. Ο διαγωνισμός είχε αλλεπάλληλα φίλτρα και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν σταματούν να εξαπολύουν εμετό απο τα κανάλια». Θύμησε επίσης ότι εξαιτίας των φίλτων αυτών κόπηκαν τρείς από τους συμμετέχοντες.

«Τώρα είμαστε στο στάδιο για να δούμε τις προδικαστικές προσφυγές που έχουν κατατεθεί».

Στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο κάποιοι να μην περάσουν ο κ. Παππάς είπε: «Φεύγουν το επόμενο δευτερόλεπτο. Εμείς δεν είμαστες σκιτζήδες. Στην Ελλάδα, συνετελέσθη μια αεροπειρατεία. Πήραμε τον αέρα της χώρας με έναν τρόπο σκοτεινό. Πως αλλιώς να το πούμε; Βρέθηκε ο διαγωνισμός για το δίκτυο των κεραιών να ανήκει στην ίδια κλειστή ομάδα καναλαρχών. Εσπασε το κλάμπ αυτό και ορισμένοι σπαρταράνε.

Στο ερώτημα αν η επιτροπή θα κάνει περαιτέρω έλεγχο στο πόθεν έσχες είπε:

«Η επιτροπή θα κάνει την δουλειά της και θα προχωρήσουμε. Δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε σε κανέναν από τους 4 ότι θα πάρει την άδεια. Εμάς, αυτό μας δίνει και ένα παραπάνω επιχείρημα για την αρτιότητα του διαγωνισμού. Η διαδικασία δοκιμάζεται σε κάθε σημείο.
Όταν την Δευτέρα θα έχουμε την καταβολή των χρημάτων θα έχουμε περιουσία της διαδικασίας.

Αιχμές για Αλαφούζο

Ο κ. Παππάς επιτέθηκε εκ νέου στα κανάλια λέγοντας:
«Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι αυτά που βλέπει το βράδυ δεν είναι δελτία ειδήσεων. Το δελτίο του ΣΚΑΙ είναι τα επιχειρήματα του Αλαφούζου. Το δελτίο του ΑΛΦΑ είναι τα επιχειρήματα του Κοντομηνά. Το δελτίο του ΣΤΑΡ είναι τα επιχειρήματα του Βαρδινογιάννη».

Σε ερώτηση αν ένας υπερθεματιστής και μέτοχος μπορεί να δανειστεί από ναυτιλιακή και να το εμφανίσει στο πόθεν έσχες απάντησε ότι καλείται να αποδείξει αν έχει τα οικονομικά μέσα για να ανταποκριθεί στο τίμημα. Είπε ωστόσο ότι εγείρονται ερωτηματικά για το εάν κάποιος έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί οικονομικά όταν έχουν μπλοκαριστεί οι λογαριασμοί του.

Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν το ΣτΕ πει ότι είναι μη συνταγματικό να υπάρχουν μόνο 4 άδειες είπε:

«Όλοι τηρούμε το νόμο και το Σύνταγμα. Θα είναι παράδοξο να πάμε σε μια πραγματικότητα όπου θα έχουν αποδοθεί άδειες νόμιμα και να θέλουν να έχουν άδεια εκείνοι που την απέκτησαν με γκρίζο τρόπο.

Στο ερώτημα αν ισχύουν όσα του αποδίδονται ότι κρατάει ευνοϊκή στάση απέναντι στον κ. Καλογρίτσα απάντησε:

«Σας παραπέμπω στις ανακοινώσεις που έκανε η Τράπεζα Αττικής για την δανειοδότηση της συγκεκριμένης εταιρείας. Ο Ιωάννης Καλογρίτσας είναι ο υιός και δεν έχει την ιδιότητα κατασκευαστή. Εδώ έχουν εξαντληθεί τα επιχειρήματα και αρχίζει μια συγκεκριμένη στοχοποίηση υπουργών που έχουν επιφορτισθεί με το βάρος να ασκήσουν αυτή την κρίσιμη πολιτική».

«Έχουν εξαντληθεί τα επιχειρήματα για την αρτιότητα και τη διαφάνεια του διαγωνισμού» είπε ο κ. Παππάς απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον κ.Καλογρίτσα και πρόσθεσε «θα εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί».Σε όσους αναφέρουν ότι η υπόθεση Καλογρίτσα, είναι το Βατοπέδι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς απάντησε «τους εύχομαι καλή τύχη».

Ο κ. Παππάς ρωτήθηκε και για τις σχέσεις με τον κ. Στουρνάρα και παρέπεμψη στην δήλωση του κ. Στουρνάρα μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό όπου είπε ότι οι σχέσεις του με την κυβέρνηση είναι καλές.

Είπε όμως ακόμα: «Αν ο καθένας επικεντρωθεί στο δικό του πεδίο αρμοδιοτήτων δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Για την διαδικασία της αδειοδότησης είπε ακόμα ότι σε 15 ημερες θα έχουμε την οριστικοποίηση των υπερθεματιστών. Αν δεν καταβληθεί η πρώτη δόση την Δευτέρα από κάποιον από τους 4 τότε δεν υπάρχει δεύτερη συζήτηση, έρχεται ο επόμενος.

Για την DIGEA επανέλαβε ότι «Δεν είναι ουδείς υπεράνω του νόμου. Δεν μπορώ να το πω πιο απλά. Η DIGEA θα μεταφέρει το σήμα των νομίμως αδειοδοτηθέντων. Αυτό ήταν δυστυχως μια ουρά της ανωμαλίας που σας περιέγραψα πριν. Οι πάροχοι του δικτύου να είναι και πάροχοι περιεχομένου.
Εδώ είχαμε αυτην ακριβως την ανωμαλία».

Για όσους επιτίθενται σ εκείνον αλλά και όσους προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνηση είπε:

«Τους εύχομαι καλή τύχη σε όσους προσπάθησουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Βάζουν τα λεφτά τους σε αυτό το ενδεχόμενο. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Και πάνε να ανακατέψουν και τον Προεδρο της Δημοκρατίας.
Αυτό δεν πρέπει να το δούμε μεμονωμένα. Το καθεστώς της ασυδοσίας παίζει τα τελευταία του χαρτια. Εχουμε ανεχθεί τα πάντα έχουν χρησιμοποιήσει τα πάντα ξεδιάντροπα. Ακόμα και τις οικογένειές μας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε