Πολιτική

Eumed 9: Έφτασε στην Σύνοδο ο Εμανουέλ Μακρόν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα έφτασε και συμμετέχει στις εργασίες της Eumed9 ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. 

Ο Γάλλος Πρόεδρος βρίσκεται στην Ελλάδα συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μπριζίτ.

Τον Γάλλο Πρόεδρο υποδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αφού η Σύνοδος ήταν σε εξέλιξη. 

French President Emmanuel Macron shakes hands with Greek Foreign Affairs Minister in charge of European Affairs Miltiadis Varvitsiotis as he arrives for the 8th MED7 Mediterranean countries summit, in Athens, Greece, September 17, 2021. REUTERS

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ντράγκι 

Νωρίτερα, Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάριο Ντράγκι επιβεβαίωσαν το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων και συζήτησαν τις προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας τόσο σε διμερές όσο και σε περιφερειακό επίπεδο δίνοντας έμφαση στη συνεργασία στον οικονομικό τομέα.
Συζήτησαν ακόμη για τις προκλήσεις στη Μεσόγειο, μεταξύ των οποίων το Μεταναστευτικό. Ο Πρωθυπουργός και ο Ιταλός ομόλογός του έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής και στις επιπτώσεις στη Μεσόγειο, καθώς και στη συνεργασία των δύο χωρών σε αυτό τον τομέα. Συζήτησαν ακόμα για την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Ιταλό πρωθυπουργό, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, τον πρωθυπουργό της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα, τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας Γιάνετς Γιάνζα και της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς.

Στην ατζέντα της Συνόδου που αποκτά ξεχωριστή γεωπολιτική βαρύτητα, βρίσκονται οι προκλήσεις ασφαλείας στη Μεσόγειο που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιοχή, νέες εν δυνάμει κρίσεις, όπως η απειλή κύματος μεταναστευτικών ροών μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν αλλά και κρίσεις, των οποίων τις συνέπειες βιώνουν ήδη οι χώρες της Μεσογείου, όπως η κλιματική αλλαγή.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Στις 17:00 θα αρχίσει η Σύνοδος Κορυφής EUMED 9

Στις 19:40 οι ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 20:30 οι ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο EUMED 9 θα παρακαθίσουν σε δείπνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον γενικό διευθυντή της UNESCO: Στο επίκεντρο η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα
Το τετ α τετ στο Μαξίμου και η αναφορά του πρωθυπουργού στην Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και στις δύο νέες ελληνικές εγγραφές στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς
Κυριάκος Μητσοτάκης και Καλέντ Αλ-Ανανί
 «Καρφιά» Πιερρακάκη στην ΕΛΑΣ: «Έχουν αξεπέραστο know-how στο πώς να διώχνουν επενδύσεις»
Η αιχμηρή απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στον τομεάρχη του νέου κόμματος Τσίπρα για τον «φορολογικό παράδεισο» - «Το κόστος αυτής της εμπειρίας το πλήρωσαν πολύ ακριβά όλοι οι Έλληνες»
Πιερρακάκης και Κουτεντάκης 5
ΕΛΑΣ: Σφοδρή επίθεση σε Μαρινάκη – «Θέλει να αφήσει τους ανέργους χωρίς δίχτυ προστασίας»
Αντίδραση της ΕΛ.Α.Σ. στην πρόταση Μαρινάκη για δίμηνο επίδομα ανεργίας - Κατηγορεί την κυβέρνηση για κοινωνικά ανάλγητη πολιτική και προειδοποιεί για περαιτέρω αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα
Μηνύματα Μητσοτάκη στην Τουρκία από το Καστελόριζο – Ο γεωπολιτικός συμβολισμός της επίσκεψης και οι αντιδράσεις στην Άγκυρα
Διεθνές Δίκαιο, αμυντική θωράκιση και θαλάσσιες ζώνες στις «κόκκινες γραμμές» της Αθήνας - Η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους και τουρκικά MME μιλούν για «μήνυμα από απόσταση 2 χιλιομέτρων»
Κυριάκος Μητσοτάκης 27