Πολιτική

Exit Poll: Ο Στέλιος Αγγελούδης είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως δείχνει το exit poll της Interview για την POLITIC, ο Στέλιος Αγγελούδης είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, καθώς στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών επικρατεί του Κωνσταντίνου Ζέρβα με διαφορά η οποία είναι γύρω στις 30 μονάδες.

Η μικρότερη διαφορά μεταξύ των δύο υποψήφιων δημάρχων είναι στις 26 μονάδες (63% Αγγελούδης – 37% Ζέρβας) και η μεγαλύτερη είναι στις 34 μονάδες (67% Αγγελούδης – 33% Ζέρβας).

exit poll aggeloudis

Μεγάλο είναι το ποσοστό της συσπείρωσης τόσο του Κ. Ζέρβα (90%) όσο και του Στ. Αγγελούδη, ο οποίος αγγίζει σχεδόν το 100% (97,9%) σύμφωνα με το politic.gr.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μετακινήσεις ψηφοφόρων, οι οποίοι την πρώτη Κυριακή ψήφισαν άλλη παράταξη. Το 94,4% των ψηφοφόρων του Σπύρου Πέγκα στηρίζει τον Στ. Αγγελούδη έναντι του 5,6% το οποίο ψηφίζει τον Κ. Ζέρβα.

metakiniseis

Όσο για τους ψηφοφόρους του Δρόσου Τσαβλή, το 80,4% ενισχύει την υποψηφιότητα του Στ. Αγγελούδη ενώ το 19,6% ψηφίζει υπέρ του Κ. Ζέρβα.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης, η συσπείρωση του κεντροαριστερού χώρου στο πρόσωπο του Στέλιου Αγγελούδη καθώς 9 στους 10 ψηφοφόρους των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ ψηφίζει τον επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη».

Η αντίστοιχη συσπείρωση της ΝΔ στην υποψηφιότητα του Κ. Ζέρβα αγγίζει το 71,5% ενώ το 28,5% στηρίζει τον Στέίο Αγγελούδη.

Μετά την ανακοίνωση του Exit Poll πάντως, είναι «μουδιασμένο» το κλίμα στο εκλογικό γραφείο του Κωνσταντίνου Ζέρβα σύμφωνα με το ThessToday.

thesstoday

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας περίμενε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε ιδιωτικό χώρο μαζί με το επιτελείο του ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, όταν υπάρξει μια πληρέστερη εικόνα, θα δώσει το «παρών» στο εκλογικό του κέντρο, όπου από νωρίς συγκεντρώνονται φίλοι και μέλη της παράταξής του.

Αντίθετα, στο εκλογικό γραφείο του κυρίου Αγγελούδη, υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα το exit poll:

Σύμφωνα με το thesstoday, τα νέα βρήκαν τον κύριο Αγγελούδη στο σπίτι του στην Άνω Πόλη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες θα πάει στο εκλογικό του κέντρο περίπου στις 20:00.

Δείτε παρακάτω LIVE τα αποτελέσματα για το Δήμο Θεσσαλονίκης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Επαφές Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη για επανεκκίνηση του GSI
Η είσοδος της γαλλικής Meridiam στο GSI και η πολιτική βούληση Αθήνας, Λευκωσίας και Παρισιού - «Η Ελλάδα θα κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την πλήρη και ανεμπόδιστη υλοποίηση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Μακρόν, Χριστοδουλίιδης, Μητσοτάκης
13
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο κοινωνιολόγο – «Φώτισε τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους»
Μηνύματα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τον ακαδημαϊκό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών - Οι αναφορές στο έργο, τη δημόσια παρουσία και την πνευματική παρακαταθήκη του
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Ο «καθαρός δρόμος» της Δούρου προς τη ΔΕΘ: Το παρασκήνιο της διαγραφής της Κασιμάτη και το τελεσίγραφο στη Γεροβασίλη
Με δέκα βουλευτές πλέον η Κουμουνδούρου, η πρόεδρος της ΚΟ ποντάρει στο «ξεκαθάρισμα» πριν από τη Θεσσαλονίκη και προαναγγέλλει επιστροφές - Το ορόσημο της 24ης Αυγούστου
Γεροβασίλη, Δούρου, Κασιμάτη 22
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μειώνει συνεχώς το δημόσιο χρέος της ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα
«Με ορίζοντα το 2031, το δημόσιο χρέος θα έχει μειωθεί κάτω από 110%, καθώς από το 2021 μέχρι σήμερα έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3» υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 61