Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης για 28η Οκτωβρίου: «Εθνική κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση»

Η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και οι αναφορές στη δημοκρατία και την εθνική αξιοπρέπεια
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σαφές μήνυμα προς τις δυνάμεις του αναθεωρητισμού, με αιχμή την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου. «Η εθνική μας κυριαρχία, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο δεν μπαίνουν σε καμία διαπραγμάτευση», υπογράμμισε, συνδέοντας το ιστορικό «ΟΧΙ» του 1940 με τις σημερινές γεωπολιτικές προκλήσεις.

Με αφορμή την 28η Οκτωβρίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έδωσε διπλό μήνυμα, τόσο απέναντι στις δυνάμεις του αναθεωρητισμού όσο και απέναντι στον σύγχρονο αυταρχισμό. Στη δήλωσή του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, επισημαίνοντας ότι η εθνική αξιοπρέπεια και η δημοκρατία αποτελούν δύο αλληλένδετες έννοιες.

«Πριν από 86 χρόνια, το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στον φασισμό και τις δυνάμεις του Άξονα έστειλε ένα πανανθρώπινο μήνυμα ελευθερίας και εθνικής αξιοπρέπειας», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως σημείωσε, το μήνυμα εκείνης της ιστορικής περιόδου εξακολουθεί να έχει ιδιαίτερη σημασία και σήμερα, καθώς «δίνει δύναμη, συγκινεί και εμπνέει διαχρονικά όλο τον ελληνικό λαό».

Νίκος Ανδρουλάκης: «Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν μπαίνουν σε καμία διαπραγμάτευση»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνέδεσε ευθέως το ιστορικό «ΟΧΙ» με την ανάγκη υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας και του διεθνούς δικαίου, στέλνοντας μήνυμα απέναντι σε αναθεωρητικές επιδιώξεις.

«Με τις ίδιες αξίες, σήμερα απαντάμε στις δυνάμεις του αναθεωρητισμού ότι η εθνική μας κυριαρχία, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο δεν μπαίνουν σε καμία διαπραγμάτευση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστρεψε την προσοχή και στην ανάγκη προάσπισης των δημοκρατικών θεσμών, τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση του αυταρχισμού αποτελεί διαρκή υποχρέωση.

«Αλλά και στις δυνάμεις του σύγχρονου αυταρχισμού ότι ο αγώνας για δημοκρατία, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισχυρού κράτους δικαίου είναι καθημερινό μας καθήκον», σημείωσε.

Κλείνοντας, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε τη σύνδεση ανάμεσα στην εθνική αξιοπρέπεια και τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας.

«Γιατί για μας η δημοκρατία και η εθνική αξιοπρέπεια είναι οι δύο όψεις της ίδιας ευθύνης», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας για την 28η Οκτωβρίου: «Η Ελλάδα μπορεί όχι μόνο να αποτρέπει, αλλά και να κατατροπώνει κάθε απειλή»
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη - Η αναφορά στην εθνική ομοψυχία και τα νέα οπλικά συστήματα
Κωνσταντίνος Τασούλας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, 28η Οκτωβρίου
Απέρριψαν τα αιτήματα Καρυστιανού για κατάθεση στεφάνου για την 28η Οκτωβρίου: «Ήρθε η ώρα να χάσουν την εξουσία και να λογοδοτήσουν»
Η επικεφαλής της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» καταγγέλλει στοχευμένο αποκλεισμό του κινήματος από τις επίσημες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - «Μου είχαν πει ότι η πολιτική είναι βρώμικη, το βιώνω καθημερινά»
Μαρία Καρυστιανού, Ελπίδα για τη Δημοκρατία
26