Πολιτική

H Νίκη Κεραμέως στον ΟΗΕ για την ψηφιακή εκπαίδευση – «Η τεχνολογία μπορεί να γεφυρώσει χάσματα»

Στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ μίλησε η Νίκη Κεραμέως για την ψηφιακή μάθηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, στα νέα προγράμματα σπουδών και τις ψηφιακές δεξιότητες, όπως αυτές καλλιεργούνται στο σχολείο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η υπουργός, Νίκη Κεραμέως πραγματοποίησε στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ, ομιλία για «την ψηφιακή μάθηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό».

Κατά την παρέμβασή της, η κ. Κεραμέως έδωσε ιδιαίτερη έμφαση, μεταξύ άλλων, στη συνδεσιμότητα και «τη διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής πρόσβασης σε ψηφιακά μέσα και δίκτυα στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας», το ψηφιακό περιεχόμενο στο πλαίσιο των νέων προγραμμάτων σπουδών και τις ψηφιακές δεξιότητες, όπως αυτές καλλιεργούνται στο σχολείο.

Παρακολουθήστε συνέντευξη της υπουργού Παιδείας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις»:

 

Τέλος, η κ. Κεραμέως έκανε αναφορά στο «πώς θα αξιοποιήσουμε την τεχνολογία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό για να γεφυρώσουμε χάσματα στην εκπαίδευση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδράνεια και να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος
«Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει την αδράνεια. Η λύση των δύο κρατών στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ, είναι η μόνη δίκαιη και βιώσιμη επιλογή για την ειρηνική συνύπαρξη και ασφάλεια»
διαδηλώσεις
Γιώργος Φλωρίδης: Δεν έχει υποβληθεί αίτημα εκταφής – Εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχει τεθεί ζήτημα ταυτοποίησης σορού θύματος των Τεμπών
«Εάν ο εισαγγελέας κρίνει ότι δεν υπάρχει αίτημα, δεν μπορεί να αποφανθεί, γιατί δεν έχει αίτημα. Αν υποβληθεί, όπως λέει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα απαντηθεί άμεσα»
Ο Γιώργος Φλωρίδης 31