Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Η Καϊλή θα ρίξει την κυβέρνηση; – «Θα προτάξω το εθνικό συμφέρον από το κομματικό»

Η Καϊλή θα ρίξει την κυβέρνηση; – «Θα προτάξω το εθνικό συμφέρον από το κομματικό»

Με επιστολή της στον πρωθυπουργό, η βουλευτής Θεσσαλονίκης απειλεί ευθέως να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ζητά κυβέρνηση εθνικής ενότητας, χωρίς τον Γ. Παπανδρέου.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά από τον πρωθυπουργό να πάρει πρωτοβουλία για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας αλλά όχι με εκείνον επικεφαλής. Ζητά πρωθυπουργός να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής έτσι ώστε να διασφαλιστεί η όποια συμφωνία επιτευχθεί.

Δεν κρύβει την αντίθεσή της με το δημοψήφισμα για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου σχετικά με το «κούρεμα», κάτι που θεωρεί πως μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία. Γι’ αυτό και διαμηνύει ότι «δεν μου επιτρέπει σε καμία περίπτωση να προτάξω το κομματικό ή το προσωπικό μου συμφέρον, από το Εθνικό», ανακοινώνοντας εμμέσως ότι αν δεν αποσυρθεί η απόφαση για δημοψήφισμα, δε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ
«Αγαπητέ Πρόεδρε,

στην συνεδρίαση της Κ.Ο. χθες, δεν μας δόθηκε ο λόγος, έτσι καταθέτω την παρακάτω επιστολή, για να εκφράσω την δική μου άποψη.

Η διακυβέρνηση μας χαρακτηρίστηκε από Ιστορικά διλήμματα, με κρισιμότερο εκείνο της προσφυγής μας στο ΔΝΤ. Εφόσον δεν ζητήθηκε τότε η συμμετοχή όλων των Ελλήνων πολιτών, και καθώς το ΠΑΣΟΚ ενσαρκώνει την Ευρωπαϊκή Προοπτική της χώρας, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να θέσουμε σε αμφισβήτηση αυτή την προοπτική μέσω δημοψηφίσματος ή οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας, μετά τις τιτάνιες προσπάθειες σας τα τελευταία δυο χρόνια.

Το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ουσιαστικά ακυρώνει την συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία.
Εδώ που έχουνε φτάσει τα πράγματα, είναι απαραίτητο να ληφθεί πρωτοβουλία από εσάς, για μια νέα κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και Συνεργασίας, με Πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής, για την διασφάλιση αυτής της Συμφωνίας.

Θεωρώ αυτονόητο αγαπητέ Πρόεδρε, ότι τα σχέδια περί Δημοψηφίσματος θα εγκαταλειφθούν άμεσα και ρητά, και θα προταχθεί το Εθνικό Συμφέρον της Ελλάδας.

Η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει σε καμία περίπτωση να προτάξω το κομματικό ή το προσωπικό μου συμφέρον, από το Εθνικό.
Ούτως ή άλλως και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για το Έθνος, καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, πράγμα το οποίο θα πράξω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία η κυβέρνηση – Ανεξάρτητη η Αποστολάκη – Β.Παπανδρέου και Εύα Καϊλή ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Να πάρει ΤΩΡΑ πίσω ο Παπανδρέου την απόφασή του πριν να είναι πολύ αργά

Διαφοροποιήθηκε από τον Γ. Παπανδρέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος

‘Ολα τα σενάρια: Πρόωρες εκλογές ή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με νεο πρωθυπουργό;

«Παραιτηθείτε κύριε πρωθυπουργέ» – Επιστολή «βόμβα» 6 στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Σαμαράς: θα εμποδίσω πάση θυσία το δημοψήφισμα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών της Ν.Δ.

Στήνουν κάλπες για δημοψήφισμα – Ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε ο πρωθυπουργός – «Πάγωσε» την Ευρώπη η πρωτοβουλία Παπανδρέου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ

Τα λένε εκτάκτως για το δημοψήφισμα Μέρκελ-Σαρκοζί

Κομισιόν: «Δε μας έχει ενημερώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε