Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τα λένε εκτάκτως για το δημοψήφισμα Μέρκελ-Σαρκοζί

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ήξεραν ή όχι πως ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται να ανακοινώσει δημοψήφισμα, Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ θα έχουν, εκτάκτως, το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να θέσει σε δημοψήφισμα τη συμφωνία για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, δεν «άναψε φωτιές» μόνο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό.

Οι αγορές πέφτουν, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες έμειναν… άφωνοι και τα σχόλια μόνο θετικά δεν είναι.

Το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι οι «Μερκοζί» ήταν ενήμεροι –προϊδεασμένοι συγκεκριμένα- για τις προθέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού. Αλλά από τις αντιδράσεις σε Παρίσι και Βερολίνο τις τελευταίες ώρες, κάτι τέτοιο δε φαίνεται!

Το Μέγαρο των Ηλύσιων ανακοίνωσε λίγο μετά τις 12:00 (ώρα Ελλάδας) ότι ο Νικολά Σαρκοζί θα τηλεφωνήσει στην Άγκελα Μέρκελ για να συζητήσουν την απόφαση δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, η Monde, επικαλούμενη πηγή κοντά στον Γάλλο πρόεδρο, είχε μεταδώσει πως ο Γάλλος πρόεδρος έμεινε έκπληκτός από την πρωτοβουλία Παπανδρέου. Άφωνος και καθόλου ευχαριστημένος. Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του Βερολίνου. Επισήμως έγινε λόγος για «εσωτερική υπόθεση που δε σχολιάζεται» αλλά η δυσαρέσκεια ήταν εμφανής.

Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν από την προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν «Μερκοζί» και Μπαράκ Ομπάμα. Εκεί, θα συζητηθεί κυρίως η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της G20 στις Κάννες. Αλλά λέτε να μη γίνει και καμία αναφορά στην Ελλάδα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυσφορία στο Βερολίνο για το δημοψήφισμα – Ήξεραν Μέρκελ και Σαρκοζί;

Βυθίζονται Χρηματιστήρια και ευρώ 

 

 

“Παράλογο και επικίνδυνο το δημοψήφισμα” λέει συνεργάτης του Σαρκοζί

Συνάντηση Ομπάμα – Σαρκοζί – Μέρκελ την Πέμπτη

Σαρκοζί: Λάθος η είσοδος της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Όταν η διαπραγμάτευση έφτασε στα όριά της – Σαρκοζί προς Νταλάρα: ποιος είσαι;

Σαρκοζί: «Αποφύγαμε το ελληνικό δράμα»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε