Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Η αντίδραση Παπανδρέου στην οργισμένη εισβολή Βενιζέλου στο γραφείο του – “Ο Γιώργος δεν ήθελε να ρίξει καμία κυβέρνηση”

Η αντίδραση Παπανδρέου στην οργισμένη εισβολή Βενιζέλου στο γραφείο του – “Ο Γιώργος δεν ήθελε να ρίξει καμία κυβέρνηση”

Κάθε μέρα και μια αποκάλυψη για τα όσα συνέβησαν αργά το βράδυ της Κυριακής στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή, μετά την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να καταψηφίσει το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου.

Μόλις βεβαιώθηκε πως το πολυνομοσχέδιο είχε περάσει έστω και με οριακή πλειοψηφία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έφυγε… “τρέχοντας” για το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου.

Την ώρα εκείνη, ο πρώην πρωθυπουργός συζητούσε με τον στενό συνεργάτη του Γιώργο Ελενόπουλο και έβαζε στο μαύρο σακίδιο πλάτης που έχει πάντα μαζί του, το laptop του και το ipad του, καθώς ετοιμαζόταν να φύγει για το Καστρί.

«Είναι ντροπή σου, δεν μίλησες σε κανέναν για τη στάση σου, ούτε απευθύνθηκες σε κανέναν για να ενημερωθείς για τη ρύθμιση που καταψήφισες» φώναζε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με το που “εισέβαλε” στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου, όπως αποκαλύπτει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στην εφημερίδα Τα Νέα.

Οι φωνές του Βενιζέλου ακούγονταν μέχρι το διάδρομο, παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών του αλλά κι εκείνων του Γ. Παπανδρέου να σχηματίσουν κλοιό ασφαλείας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου παρέμενε ήρεμος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «παρέμεινε σιωπηλός και εντελώς ατάραχος, με την πλευρά Βενιζέλου να διαρρέει πως κοιτούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απορημένος, σαν να μην καταλάβαινε γιατί αυτή η έκρηξη».

«Δεν μπορούσα να παραβώ τις αρχές μου», φέρεται να ψέλλισε κάποια στιγμή για να λάβει την επίσης οργισμένη απάντηση του κ. Βενιζέλου: «Ποιες αρχές σου μωρέ, μου λες; Θες να ρίξεις την κυβέρνηση;», σύμφωνα πάντα με Τα Νέα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έφυγε, σε έξαλλη κατάσταση, για το γραφείο του, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έφυγε, απόλυτα ήρεμος και άφησε πίσω τον Γιώργο Ελενόπουλο να περιμένει τη… διαγραφή του, αφού ήταν σίγουρος πως αυτή θα ήταν η «απάντηση» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Όμως τελικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος έβγαλε απλά μια οργισμένη και γεμάτη αιχμές ανακοίνωση και δέχτηκε τις εισηγήσεις των συνεργατών του να μη διαγράψει τον πρώην πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου είπαν πως αν ο Απόστολος Κακλαμάνης είχε ψηφίσει ναι (και όχι παρών) στο άρθρο 2, τότε ο πρόδρος του ΠΑΣΟΚ θα είχε διαγράψει τον πρώην πρωθυπουργό.

«Δεν ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση»

Ο Γιώργος Παπαχρήστος αποκαλύπτει στη στήλη του και το γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση. Γράφει: «Στο μεσοδιάστημα μεταξύ της πρώτης εκφώνησης των ονομάτων, από την οποία απουσίαζε και της δεύτερης που ψήφισε όχι στο άρθρο για την ανακεφαλαιοποίηση, η Ρεγγίνα Βάρτζελη, στενή συνεργάτης του, τηλεφωνούσε στην έδρα της Βουλής για να πληροφορηθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και αν τίθεται θέμα «δεδηλωμένης» για την κυβέρνηση. Ο Γιώργος μπήκε στην αίθουσα για να ψηφίσει όταν στο ερώτημα της κυρίας Βάρτζελη η απάντηση ήταν «όχι», η κυβέρνηση είχε ήδη λάβει 151 ψήφους…»

«Είχε ενημερωθεί από τον Στουρνάρα»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οργίστηκε με την ψήφο του Γιώργου Παπανδρέου όχι μόνο γιατί ο πρώην πρωθυπουργός “βγήκε” από την κομματική γραμμή ή γιατί δεν ενημέρωσε τα όργανα για τη διαφωνία του αλλά γιατί, όπως υποστηρίζεται, είχε ενημερωθεί για το άρθρο και για όσα ανέφερε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Από τον Στουρνάρα ο ίδιος, από τον Πρωτόπαπα το γραφείο του και από τον Σαχινίδη μάλλον πάλι ο ίδιος. Και δεν είπε τίποτε, ότι διαφωνεί. Όπως και ο Κακλαμάνης. Που άλλα έλεγε στην κοινοβουλευτική ομάδα κι άλλα έκανε», αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο δήλωση συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Και καταλήγει πως ένας εκ των συνεργατών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε πως ο Απόστολος Κακλαμάνης άλλαξε στάση μετά από τηλεφώνημα του Γιώργου Παπανδρέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα “γαλλικά” του Βενιζέλου στον Κακλαμάνη – Τι του είπε όταν κάθισε δίπλα του

Αγριεύει το παιχνίδι μέσα στο ΠΑΣΟΚ με υπαινιγμούς – Το “καρφί” του Βενιζέλου κατά του Παπανδρέου για τον οικονομικό κατήφορο του ΠΑΣΟΚ

Ένα βράδυ στη Βουλή: Όσα δεν είπαν οι πρωταγωνιστές και δεν έδειξαν οι κάμερες

Πόλεμος κορυφής στο ΠΑΣΟΚ – “Ξένο σώμα” ο Γιώργος για τον Βενιζέλο – Οι επόμενες κινήσεις του Παπανδρέου και πως θα επηρεάσουν στις ευρωεκλογές

Παπανδρέου σε Βενιζέλο: Μη μου μιλάς εσύ για υποκρισία

Δεν διαγράφει τον Παπανδρέου ο Βενιζέλος – Οι διάλογοι της οργής μετά την ανταρσία ΓΑΠ – Απ. Κακλαμάνη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε