Πολιτική

KINAΛ: «ΟΑΕΔ – Ούτε διαγραφές ούτε ΜΑΤ – Ενίσχυση των ανέργων»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ΚΙΝΑΛ επικρίνει την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στους ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ καλώντας να κάνει διάλογο με τους εργαζόμενους. Ανακοίνωση του Τομέα Εργασίας επικρίνει το υπουργείο Εργασίας πως επιδιώκει τη στατιστική μείωση της ανεργίας δια των διαγραφών εγγεγραμμένων στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Αναφέρει ακόμη πώς «η κυβέρνηση θεωρεί ότι όποιος έκανε μισό ημερομίσθιο τον προηγούμενο μήνα θα πρέπει να θεωρείται… απασχολήσιμος. Ειδικότερα κατηγορείται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας πώς καταφεύγει στο Πρωτοδικείο προκειμένου να κηρυχτεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων καθώς επίσης ότι επιστρατεύει και τις δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον των εργαζόμενων που διαμαρτύρονται έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ.

«Ούτε οι διαγραφές ούτε, πολύ περισσότερο, η «προσφορά» 300 ευρώ στον άνεργο μετά την συμπλήρωση… 5 ετών εγγραφής στον ΟΑΕΔ, αποτελούν διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα.

Η κυβέρνηση χρειάζεται να κάνει διάλογο με τους εργαζομένους. Κυρίως, δε, επιβάλλεται να προσφέρει κίνητρα και ευκαιρίες στους ανέργους. Απαιτείται να ενισχυθεί και να επιμηκυνθεί χρονικά το επίδομα ανεργίας. Ειδικά μέσα στην ακραία ακρίβεια που ζουν οι οικογένειες», τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Eπιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπέρμετρα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
«Είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά; Όσο δύσκολο είναι να έχεις το θάρρος να συγκρουστείς με τα συμφέροντα και την ευθύνη να στηρίξεις την κοινωνία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βίντεό του στα social media
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
24
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 51