Πολιτική

KINAΛ: «ΟΑΕΔ – Ούτε διαγραφές ούτε ΜΑΤ – Ενίσχυση των ανέργων»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ΚΙΝΑΛ επικρίνει την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στους ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ καλώντας να κάνει διάλογο με τους εργαζόμενους. Ανακοίνωση του Τομέα Εργασίας επικρίνει το υπουργείο Εργασίας πως επιδιώκει τη στατιστική μείωση της ανεργίας δια των διαγραφών εγγεγραμμένων στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Αναφέρει ακόμη πώς «η κυβέρνηση θεωρεί ότι όποιος έκανε μισό ημερομίσθιο τον προηγούμενο μήνα θα πρέπει να θεωρείται… απασχολήσιμος. Ειδικότερα κατηγορείται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας πώς καταφεύγει στο Πρωτοδικείο προκειμένου να κηρυχτεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων καθώς επίσης ότι επιστρατεύει και τις δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον των εργαζόμενων που διαμαρτύρονται έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ.

«Ούτε οι διαγραφές ούτε, πολύ περισσότερο, η «προσφορά» 300 ευρώ στον άνεργο μετά την συμπλήρωση… 5 ετών εγγραφής στον ΟΑΕΔ, αποτελούν διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα.

Η κυβέρνηση χρειάζεται να κάνει διάλογο με τους εργαζομένους. Κυρίως, δε, επιβάλλεται να προσφέρει κίνητρα και ευκαιρίες στους ανέργους. Απαιτείται να ενισχυθεί και να επιμηκυνθεί χρονικά το επίδομα ανεργίας. Ειδικά μέσα στην ακραία ακρίβεια που ζουν οι οικογένειες», τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά νέο πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές με μόνιμο ταμείο και μηχανισμό αποκατάστασης
Στον σχεδιασμό προτείνεται να περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές και έργα που μειώνουν τον κίνδυνο από μελλοντικά καταστροφικά φαινόμενα
O Αλέξης Τσίπρας 6
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 10
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς