Πολιτική

KINAΛ: «ΟΑΕΔ – Ούτε διαγραφές ούτε ΜΑΤ – Ενίσχυση των ανέργων»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ΚΙΝΑΛ επικρίνει την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στους ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ καλώντας να κάνει διάλογο με τους εργαζόμενους. Ανακοίνωση του Τομέα Εργασίας επικρίνει το υπουργείο Εργασίας πως επιδιώκει τη στατιστική μείωση της ανεργίας δια των διαγραφών εγγεγραμμένων στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Αναφέρει ακόμη πώς «η κυβέρνηση θεωρεί ότι όποιος έκανε μισό ημερομίσθιο τον προηγούμενο μήνα θα πρέπει να θεωρείται… απασχολήσιμος. Ειδικότερα κατηγορείται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας πώς καταφεύγει στο Πρωτοδικείο προκειμένου να κηρυχτεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων καθώς επίσης ότι επιστρατεύει και τις δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον των εργαζόμενων που διαμαρτύρονται έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ.

«Ούτε οι διαγραφές ούτε, πολύ περισσότερο, η «προσφορά» 300 ευρώ στον άνεργο μετά την συμπλήρωση… 5 ετών εγγραφής στον ΟΑΕΔ, αποτελούν διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα.

Η κυβέρνηση χρειάζεται να κάνει διάλογο με τους εργαζομένους. Κυρίως, δε, επιβάλλεται να προσφέρει κίνητρα και ευκαιρίες στους ανέργους. Απαιτείται να ενισχυθεί και να επιμηκυνθεί χρονικά το επίδομα ανεργίας. Ειδικά μέσα στην ακραία ακρίβεια που ζουν οι οικογένειες», τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχουμε εντάσεις για το καλώδιο – Δεν χρειάζεται άδεια για να προχωρήσει το έργο»
«Καταρχάς, επειδή είπε ο κύριος Σαμαράς ότι 100 χρόνια η επιστροφή των οστών του Σαμουήλ αποτελεί τον πόθο των Βουλγάρων. Να πούμε ότι τα οστά ανακαλύφθηκαν το 1965»
Παύλος Μαρινάκης
Νέο χτύπημα Σαμαρά κατά της ΝΔ, ανήμερα των γενεθλίων της - «Τους πήρε το ποτάμι, αυτή τη φορά δεν μπορούν να το μπαζώσουν»
Η καυστική συζήτηση με τον Νίκο Τσούτσια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη δημιουργία νέου κόμματος, την ακρίβεια και το «μπάζωμα» μετά την παρέμβασή του για την επιστροφή των οστών του τσάρου Σαμουήλ στη Βουλγαρία
Αντώνης Σαμαράς
265