Πολιτική

Laura Kuenssberg: Η αντίδραση της δημοσιογράφου που πήρε την συνέντευξη στον Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η δημοσιογράφος Laura Kuenssberg δεν περίμενε ποτέ ότι η συνέντευξη που πήρε από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα προκαλούσε διπλωματικό επεισόδιο μετά τις δηλώσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Μάλιστα, ο εκνευρισμός του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ ήταν τέτοιος μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, που ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση μαζί του.

Η Laura Kuenssberg παρακολουθούσε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις μετά την ακύρωση της συνάντησης των δύο ηγετών και σχολίασε με δηκτικό τρόπο όλα όσα διαδραματίστηκαν μετά τη συνέντευξη. 

Η ίδια έγραψε στο X (πρώην Twitter): «Η συνέντευξή μας με τον Έλληνα πρωθυπουργό φαίνεται να έχει ταράξει τo Νούμερο 10 (της Ντάουνινγκ Στριτ) αρκετά για να ακυρώσει τη συνάντηση του Σουνάκ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τεράστια αντίδραση, δεδομένου ότι αυτό το θέμα είναι μακροχρόνιο μεταξύ των δύο χωρών…».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίμαχη συνέντευξη είπε ότι: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα φαίνονταν καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Δεν είναι ζήτημα επιστροφής, ανήκουν στην Ελλάδα και εκλάπησαν».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη από Ιεροσόλυμα: Η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως – Αναβίωση της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού
Η υπουργός,συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη, όπου εξέφρασε τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει εμπράκτως το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων
Η Σοφία Ζαχαράκη στα Ιεροσόλυμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε μαζί με το γιο του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ: «Γέμισαν οι κάλπες»
«Η παράταξη η οποία στηρίζει την μεγάλη μεσαία τάξη κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας», τόνισε ο πρωθυπουργόε
Κυριάκος Μητσοτάκης
6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο, Δευτέρα, η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους – Καταβάλλεται νωρίτερα του προγραμματισμένου
«Θα είναι η πρώτη μιας σειράς αυξήσεων που θα δουν στα εισοδήματά τους, καθώς από τον Ιανουάριο θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους τόσο λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 204
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 21