Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Λελογισμένη αστάθεια

Λελογισμένη αστάθεια

Η δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύει σήμερα το Newsit, εφ’ όσον επιβεβαιωθεί την Κυριακή στην κάλπη, παράγει πολλαπλά και σημαντικότατα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Η ανάλυση του Νίκου Ευαγγελάτου.

Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με μία μονάδα λέει στην κυβέρνηση ότι οι πολίτες δεν επιθυμούν αστάθεια αλλά δεν αντέχουν άλλο! Δε θέλουν οι θυσίες που έκαναν να πάνε χαμένες αλλά δεν μπορούν πια να κάνουν κάτι παραπάνω. Δεν μπορούν να αντέξουν άλλο την αδιανόητη φορολογία για να παραχθεί το περιβόητο πλεόνασμα. Και αν δε βρεθεί άλλος δρόμος πιο ήπιας προσαρμογής δε θα την ξαναστηρίξουν.

Το μήνυμα προς το ΣΥΡΙΖΑ είναι εξ’ ίσου σαφές. Παρά τη σχετική χαλαρότητα της ψήφου των ευρωεκλογών λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν την εμπιστεύονται ακόμη. Δεν έχουν πειστεί για το σχέδιο της και παρά τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν και τις πολλές υποσχέσεις και τα ωραία λόγια που ακούνε από τα στελέχη της δεν πείθονται.

Και ακόμα, ζητούν μια νέα λύση στο χώρο του κέντρου. Το ΠΑΣΟΚ δε διαλύεται αλλά κινείται πια σε μονοψήφιο (!) ποσοστό, το «Ποτάμι» δεν πείθει ούτε καν στην πρώτη του παρουσία και η ΔΗΜΑΡ ψυχορραγεί.

Όμως στο σύνολο τους οι δυνάμεις αυτές αθροίζουν ποσοστά όχι πολύ μακρινά από αυτά της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψηφοφόροι του χώρου παραμένουν σ΄ αυτόν, αλλά ζητούν μια ενιαία και αξιόπιστη πρόταση.
Η «Χρυσή Αυγή» καταγράφεται σταθερά πια τρίτη δύναμη και είναι το μόνο από τα κόμματα διαμαρτυρίας που αυξάνει τα ποσοστά του.

Μένει να δούμε αν όλα τα παραπάνω θα τα επιβεβαιώσει η κάλπη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε