Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύσκεψη με τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκειμένου να διαπιστώσει για ύστατη φορά αν υπάρχει ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η σύσκεψη άρχισε ακριβώς στις 11 και ολοκληρώθηκε στις 11.29. Κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν έκανε δήλωση βγαίνοντας και μάλιστα μαζί βγήκαν Μητσοτάκης, Τσίπρας και Βελόπουλος και Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας. Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους τους είπε: «Μην περιμένετε δηλώσεις».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος έδωσαν αρνητική απάντηση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και την προκήρυξη νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου. 

Οι αφίξεις

Πρώτος έφτασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

tsipras

Δεύτερος έφτασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Ακολούθησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. 

Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης αντάλλαξαν μια τυπική χειραψία, ενώ πιο θερμή φάνηκε η χειραψία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Βελόπουλο. Ακριβώς στις 11 έφτασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Λίγα δευτερόλεπτα μετά έφτασε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Μάλιστα, εξηγώντας γιατί έφτασε τελευταίος ακούστηκε να λέει: «Είχε ένα τουριστικό εδώ και άργησα».

 

Η ανθρωπογεωγραφία

Ο πρωθυπουργός κάθεται δίπλα στον Νίκο Ανδρουλάκη και δίπλα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος. Απέναντί τους κάθονται Τσίπρας και Κουτσούμπας. 

siskepsi proedriko in

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες αιχμές Μουτσάτσου κατά Καρυστιανού: «Υποβαθμίζεται η συνεισφορά όσων επέλεξαν να αποχωρήσουν»
Η πρώην συνεργάτιδα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» απαντά στις αναφορές για τα στελέχη που αποχώρησαν και παρουσιάζει αναλυτικά τη δουλειά της στον Τομέα Πολιτισμού - «Δεν διαγράφονται αναδρομικά ο χρόνος, η εργασία, οι πρωτοβουλίες και οι ιδέες»
Αυγερινός, Μουτσάτσου και Καρυστιανού 8
Γεωργιάδης: Από την 1η Σεπτέμβρη η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων – «Τί αμορφωσιά έχουν κάποιοι»
«Αντί να πουν μπράβο αρχίζουν από κάτω και υβρίζουν με θεωρίες συνωμοσίας για τις Ασφαλιστικές, τα προσωπικά δεδομένα», γράφει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 39
Ο 20λογος του Αλέξη Τσίπρα: Η στρατηγική της ανατροπής, το οικονομικό πρόγραμμα και η υπόσχεση για ένα «σοκ εντιμότητας»
Ο πρώην πρωθυπουργός φιλοδοξεί ο «20λογος» του να λειτουργήσει ταυτόχρονα ως πρόγραμμα διακυβέρνησης και ως συμβόλαιο πολιτικής αξιοπιστίας και να ενώσει την κοινωνική ατζέντα με τη θεσμική υπόσχεση
Αλέξης Τσίπρας 31
Μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνταγματικό το πλαίσιο, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος» λέει το υπουργείο Παιδείας μετά την ακύρωση τριών αδειών από το ΣτΕ
Σε ζητήματα της διοικητικής διαδικασίας και όχι στον νόμο αποδίδει το υπουργείο τις πλημμέλειες που εντόπισε το δικαστήριο
Πανεπιστήμιο 38