Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύσκεψη με τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκειμένου να διαπιστώσει για ύστατη φορά αν υπάρχει ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η σύσκεψη άρχισε ακριβώς στις 11 και ολοκληρώθηκε στις 11.29. Κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν έκανε δήλωση βγαίνοντας και μάλιστα μαζί βγήκαν Μητσοτάκης, Τσίπρας και Βελόπουλος και Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας. Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους τους είπε: «Μην περιμένετε δηλώσεις».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος έδωσαν αρνητική απάντηση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και την προκήρυξη νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου. 

Οι αφίξεις

Πρώτος έφτασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

tsipras

Δεύτερος έφτασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Ακολούθησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. 

Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης αντάλλαξαν μια τυπική χειραψία, ενώ πιο θερμή φάνηκε η χειραψία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Βελόπουλο. Ακριβώς στις 11 έφτασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Λίγα δευτερόλεπτα μετά έφτασε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Μάλιστα, εξηγώντας γιατί έφτασε τελευταίος ακούστηκε να λέει: «Είχε ένα τουριστικό εδώ και άργησα».

 

Η ανθρωπογεωγραφία

Ο πρωθυπουργός κάθεται δίπλα στον Νίκο Ανδρουλάκη και δίπλα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος. Απέναντί τους κάθονται Τσίπρας και Κουτσούμπας. 

siskepsi proedriko in

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Μετά το επεισόδιο στο ART TV, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τσίπρα καλεί τη Χαριλάου Τρικούπη να πάρει θέση – «Δύο φορές τον ρώτησα αν σκοπεύει να με χτυπήσει»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
7
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
15
Η αποτίμηση της επίσκεψης Ρούμπιο στην Αθήνα: «Η ευαισθησία δεν σημαίνει δικαίωμα» – Τι ειπώθηκε για GSI, Τουρκία και F-35
Η επίσκεψη επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ και ανέδειξε την κοινή κατανόηση των δύο πλευρών σε μία σειρά κρίσιμων διεθνών ζητημάτων
POOL AΠΕ-ΜΠΕ 56