Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Live: Σήμερα η ψηψοφορία για την πρόταση δυσπιστίας – Τι θα πει ο πρωθυπουργός

Live: Σήμερα η ψηψοφορία για την πρόταση δυσπιστίας – Τι θα πει ο πρωθυπουργός

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παίρνει τελευταίος τον λόγο θα κλείσει απόψε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης με αιχμή την τραγωδία των Τεμπών. 

Η σημερινή ημέρα αναμένεται να είναι έντονη όπως ήταν και η χθεσινή (27/03/2024) κατά την οποία ξεχώρισε η ομιλία του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ο οποίος ήταν στην θέση αυτή όταν έγινε η τραγωδία των Τεμπών. 

Σήμερα το πολιτικό θερμόμετρο αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο» μέχρι την ονομαστική ψηφοφορία η οποία θα γίνει αργά το βράδυ. 

Δείτε ζωντανά 

 

Γιώργος Παπανδρέου: Εσείς μας οδηγήσατε εδώ

Ο Γιώργος Παπανδρέου, κατέκρινε την στάση της κυβέρνησης στη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών κι απάντησε στις επικρίσεις κατά του ΠΑΣΟΚ για την απόφασή του να θέσει θέμα δυσπιστίας. «Όχι, αγαπητοί συνάδελφοι την ΝΔ, δεν μας οδήγησε εδώ -στην πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που στήριξαν και τα άλλα τρία κόμματα- καμμία διαπλοκή. Εσείς, της ΝΔ, μας οδηγήσατε εδώ. Γιατί εσείς υπηρετείτε τους ισχυρούς της ελίτ. Εσείς υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας. Συγκαλύπτοντας τις δικές σας αθέμιτες πρακτικές», είπε συγκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Παπανδρέου επικαλέστηκε την αναφορά στην Εξεταστική Επιτροπή της κ. Καρυστιανού. «Τι κατάντια, τι ντροπή… Είναι έτσι η χώρα μου;»- για να υπογραμμίσει ότι «το έγκλημα που ήταν προβλέψιμο -όπως γνωρίζουμε πια από εκθέσεις-, ήταν προϊόν ρουσφετιών, πελατειακής διαχείρισης, αδιαφάνειας και διαφθοράς».

 «Μας φέρατε εδώ γιατί υπάρχει και νέο έγκλημα. Εν εξελίξει. Γιατί αν το πρώτο ήταν προβλέψιμο, το δεύτερο ήταν προαποφασισμένο. Είναι το έγκλημα της συστηματικής συγκάλυψης. Ένα έγκλημα που συνεχίζεται εις βάρος της δικαιοσύνης, της διαφάνειας, της δημοκρατίας και τελικά, των συμφερόντων και της ομοψυχίας του ελληνικού λαού», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και σημείωσε: «Αφυπνίσατε δημοκρατικά αντανακλαστικά. Αναδείξατε -άθελά σας- με τις επιλογές σας, τη σημασία, την καθοριστική σημασία της δημοκρατίας για την ασφάλεια, την ευμάρεια, την προκοπή, την ισότητα, για ένα κράτος δικαίου που θα περιφρουρεί την αξιοπρέπεια κάθε πολίτη, του κάθε Έλληνα αλλά και του ελληνισμού ολόκληρου. Αυτό ίσως αποτελεί το μόνο, αλλά σημαντικό συμπέρασμα, από αυτήν την τραγωδία και τη συνεχιζόμενη περιπέτεια».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις