Πολιτική

Marfin: Αρνείται την πρόταση Μητσοτάκη ο Τσίπρας – Θα καταθέσει στεφάνι μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει την πρόσκληση Μητσοτάκη προς τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων να παραστούν στα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας για τα θύματα της Marfin.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς τις πρωτοβουλίες Μητσοτάκη για να αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς της Marfin ως “επικοινωνιακές σκοπιμότητες” και “πολιτική εκμετάλλευση”.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του για την Marfin ο ΣΥΡΙΖΑ:

“Όπως και τότε, τις δύσκολες μέρες του 2010, έτσι και σήμερα, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, παρά τις κατά καιρούς διχαστικές προσπάθειες, τιμά τα θύματα της Marfin.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τον εντοπισμό και την τιμωρία των φυσικών αυτουργών του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία, στο τιμόνι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκονται με επιλογή του κ. Μητσοτάκη οι ίδιοι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν τότε την υπόθεση χωρίς να εντοπίσουν και να οδηγήσουν τους ενόχους στη Δικαιοσύνη. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να πράξουν το καθήκον τους για την πλήρη διαλεύκανση της τραγωδίας.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να ξεχνά ότι η Δικαιοσύνη καταδίκασε τρία ανώτατα στελέχη της τράπεζας γιατί κλείδωσαν τους εργαζόμενους αναγκάζοντάς τους να δουλέψουν υπό την απειλή απόλυσης και απεφάνθη πως «ο θάνατος των υπαλλήλων της Marfin θα είχε αποφευχθεί εάν το συγκεκριμένο κατάστημα της οδού Σταδίου δεν είχε τεράστια προβλήματα ασφαλείας».

Ούτε ότι οι οικογένειες των θυμάτων δέκα χρόνια μετά δεν έχουν αποζημιωθεί, με την υπόθεση να εκκρεμεί δικαστικά.

Η ανθρώπινη ζωή και ο πόνος των ανθρώπων που μένουν πίσω δεν μπορούν να υπηρετούν επικοινωνιακές σκοπιμότητες, ούτε να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και συκοφάντησης των κοινωνικών αγώνων, τόσο τότε όσο και σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτίσει φόρο τιμής με την κατάθεση στεφάνου στο σημείο που θα στηθεί η πλακέτα μνήμης στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια στην Ελπίδα για τη Δημοκρατία: «Καρυστιανού, Γρατσία και Γαλανός μετέτρεψαν το κίνημα σε φοβικό αρχηγικό κόμμα»
Μετά το μπαράζ αποχωρήσεων, πρώην στελέχη του Γραφείου Τύπου καταγγέλλουν «αυλικούς», «μυστικοσυμβούλους» και παρασκηνιακές παρεμβάσεις - Απειλούν με δημοσιοποίηση πρακτικών
Μαρία Καρυστιανού 70
ΕΛΑΣ: «Πλήγμα για την ελληνική εξωτερική πολιτική» η αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία - «Τι λέει τώρα η κυβέρνηση;» ρωτά ο Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής - Στο στόχαστρο η εγκατάλειψη, όπως υποστηρίζει, της «ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής»
Αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν 17
Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: «Ένα αόρατο χέρι δεν θέλει τη διαλεύκανση»
Τσουκαλάς και Λιακούλη ανεβάζουν τους τόνους και μιλούν για αναπάντητα ερωτήματα, συσκότιση και κλονισμό της εμπιστοσύνης στους θεσμούς
ΠΑΣΟΚ, γραφεία 16