Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Νέο εσωκομματικό χτύπημα – 8 βουλευτές μιλούν για εύνοια της κυβέρνησης προς τις τράπεζες

Η κα Νάντια Γιαννακοπούλου

Oκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τη Νάντια Γιαννακοπούλου, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι ενισχύει τις τράπεζες, χωρίς εγγυήσεις ότι τα χρήματα θα διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία, κι ότι με την ανοχή της πολιτείας οι τραπεζίτες κερδοσκοπούν.

«Διαχρονικά οι Κυβερνήσεις στη χώρα μας, ανοίγει κάθε φορά αφειδώς τις κάνουλες του δημόσιου χρήματος, ζεστού ή με τη μορφή κρατικών επιχορηγήσεων, για την ενίσχυση των τραπεζών, πάντοτε με τον επικαλυπτικό μανδύα της ενίσχυσης της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας. χωρίς όμως να ζητούν από τις τράπεζες και τους μεγαλομετόχους τους, τη δική τους πρώτα συμβολή για τη διάσωση και την ενίσχυση των δικών τους επιχειρήσεων και χωρίς να υποχρεώνουν τις τράπεζες σε εκροή ρευστότητας ή να τους ζητούν εγγυήσεις ότι τουλάχιστον τα χρήματα που παίρνουν από το Δημόσιο θα διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία και τη ρευστότητα της αγοράς» επισημαίνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
«Εάν η πολιτεία, μέσα σε μόλις 2 χρόνια χρηματοδοτεί τις τράπεζες, ιδίως τις ιδιωτικές, με ζεστό χρήμα και εγγυήσεις ύψους 100 δις ευρώ, το νόημα ύπαρξης έχουν οι ιδιωτικές τράπεζες, εκτός από το να πλουτίζουν και να κερδοσκοπούν οι τραπεζίτες;» ρωτούν συγκεκριμένα τον Γ. Παπακωνσταντίνου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, και ζητούν από την Πολιτεία να δει άμεσα το θέμα.
Την ερώτηση υπογράφουν, εκτός από την κ. Γιαννακοπούλου, και οι: Π. Κουρουμπλής, Γ. Αρβανιτίδης, Λ. Γρηγοράκος, Λ. Μίχας, Χ. Κεφαλίδου, Ι. Μιχελογιαννάκης και ο Αγγ. Τόλκας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε