Πολιτική

O Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πλοίο «Typhoon» που απομακρύνει απόβλητα από τις μη προσβάσιμες ακτές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το πλοίο «Typhoon» στον όρμο του Φαλήρου επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Τρίτης (16.4.24).

Από το 2019 το «Typhoon» έχει απομακρύνει απόβλητα από όλες τις μη προσβάσιμες νησιωτικές ακτές της Ελλάδας και σχεδόν από το σύνολο της ηπειρωτικής ακτογραμμής, έχοντας πλέον αρχίσει τον δεύτερο γύρο καθαρισμών.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Επίτροπο αρμόδιο για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία Virginijus Sinkevičius, ξεναγήθηκε στο κατάστρωμα και στη γέφυρα και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του «Typhoon», το οποίο αποτελεί αιχμή του δόρατος του βραβευμένου περιβαλλοντικού προγράμματος «Typhoon Project», του Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.

Το πλήρωμα του πλοίου, μήκους 72 μέτρων, σημείωσε ότι την τελευταία πενταετία έχουν γίνει καθαρισμοί σε περισσότερες από 3.300 παραλίες κι ότι έχουν περισυλλέξει περισσότερους από 620 τόνους απορριμμάτων από τη θάλασσα.

mitsotakistyphoon

mitsotakistyphoon

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Επίτροπος Sinkevičius ενημερώθηκαν επίσης για το τακτικό ερευνητικό έργο του «Typhoon» κατά της συσσώρευσης αποβλήτων στις θάλασσες, που εστιάζει έως τώρα στον Σαρωνικό και τον Θερμαϊκό κόλπο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: Αλλάζουν όλα στην Άμυνα για μια χώρα ισχυρή και ανθεκτική
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για την απειλή του casus belli, την ανάγκη αμυντικής καινοτομίας, τη συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία και τη μετάβαση από την αγορά προϊόντων στις λύσεις επιχειρησιακών προβλημάτων
Νίκος Δένδιας
Τα πρόσωπα της «σκιώδους κυβέρνησης» του Αλέξη Τσίπρα – Οι έμπειροι, οι νέοι και ο TikToker αγροτοσυνδικαλιστής
Το επιτελείο πλαισιώνουν πανεπιστημιακοί, πρώην ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, επιστήμονες με διεθνή παρουσία και εκπρόσωποι της πραγματικής οικονομίας
Αλέξης Τσίπρας 21
Παππάς προς Φάμελλο: «Δεν ζήτησε κανείς εντολή για να κρυφτεί το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο βουλευτής του κόμματος ζητεί επαναξιολόγηση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής και σαφή οδικό χάρτη για την επόμενη ημέρα, θέτοντας ερωτήματα για τις αρμοδιότητες της ηγεσίας
Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος