Πολιτική

O ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Θράκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητά «ενημέρωση και ξεκάθαρες απαντήσεις» για τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Θράκη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: Σήμερα ο κ. Ερντογάν ανακοίνωσε ότι «το βασικότερο θέμα που έθεσε» στον Έλληνα Πρωθυπουργό ήταν «τα ζητήματα της Δυτικής Θράκης» προαναγγέλλοντας και σχετικές ελληνοτουρκικές διαβουλεύσεις των Υπουργείων Εξωτερικών.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει άμεσα αν ισχύει ότι αποδέχθηκε διαπραγμάτευση με την Τουρκία για ζητήματα που αφορούν Έλληνες πολίτες.

Ειδικά αφού εκμεταλλεύθηκε προεκλογικά με τον χειρότερο τρόπο το ζήτημα της Θράκης, διατυμπανίζοντας ότι θα το θέσει ο ίδιος στον Τούρκο Πρόεδρο και αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχουν οι ενέργειές του για τα εθνικά συμφέροντα.

Εάν οι δηλώσεις Ερντογάν ισχύουν, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πόσο επικίνδυνη είναι η πατριδοκαπηλία του κ. Μητσοτάκη για τη χώρα.

Αναμένουμε ενημέρωση και ξεκάθαρες απαντήσεις για τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, για το θέμα της Θράκης και για τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη σε «υποχωρήσεις» σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κατερίνα Νοτοπούλου στο newsit.gr: Η εγγραφή στην ΕΛΑΣ ήταν πράξη συνέπειας – Δεν έχω αποφασίσει για υποψηφιότητα
Η Κατερίνα Νοτοπούλου εξηγεί την ένταξή της στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη και ξεκαθαρίζει ότι η στήριξή της στην πρωτοβουλία Τσίπρα δεν συνδέεται με υποψηφιότητες
Η Κατερίνα Νοτοπούλου στη Βουλή