Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ομιλία Ομπάμα: Τριπλό “καρφί” για τον Τραμπ από την Αθήνα!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο απερχόμενος “καρφώνει” τον νεοεκλεγέντα από την ελληνική πρωτεύουσα! Ο λόγος για τον αμερικανό πρόεδερο, Μπαράκ Ομπάμα, που σήκωσε τους τόνους εναντίον του οσονούπω διαδόχου του, Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του στην Αθήνα.

Ο Μπάρακ Ομπάμα μπορεί να ξεκίνησε την ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με… χαλαρή διάθεση, κάνοντας φιλότιμες προσπάθειες να μιλήσει στα ελληνικά, ωστόσο στη συνέχεια έγινε “αιχμηρός”. Και μάλιστα απέναντι στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο απερχόμενος αμερικανός Πρόεδρος είχε δύο “καρφιά”… πλαγίως κι ένα απευθείας για τον διάδοχό του! Αρχικά μίλησε για τη σημασία της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, για την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ… μόνο τα καλύτερα δεν έλεγε κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Βέβαια πολλά είπε εκείνη την περίοδο ο Ντόναλντ Τραμπ και ήδη κάποια τα πήρε ήδη πίσω, αλλά ας το αφήσουμε αυτό το κομμάτι προς το παρόν.

Δεύτερη “μπηχτή”, αυτή για την κλιματική αλλαγή. Ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε για τη σημασία των προσπαθειών των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο για το ευαίσθητο αυτό ζήτημα, ενώ εδώ να θυμήσουμε πως Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη “απάτη,” ενώ ακόμη έχει προαναγγείλει την αποχώρηση των ΗΠΑ από την εφαρμογή της συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή, την οποία υποστήριξε θερμά ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν – Δείτε ζωντανά την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα

Κι αφού αυτά τα “καρφιά” ήταν… με το γάντι, ήρθε και το απευθείας! Ο Πλανητάρχης αναφέρθηκε στις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, “επειδή οι πολίτες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τους ηγέτες τους, ακόμη κι αν ο υποψήφιος που υποστηρίζεις δεν κερδίζει“, για να αναφερθεί στη συνέχεια στον Ντόναλντ Τραμπ: “Ο επόμενος αμερικανός πρόεδρος και εγώ, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο διαφορετικοί. Αλλά η αμερικανική Δημοκρατία είναι πιο σημαντική από οποιοδήποτε άτομο“.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε