Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

PSI και δανειακή σύμβαση θα κλείσουν μόνο αν πουν το ναι ΚΑΙ οι 3 πολιτικοί αρχηγοί

PSI και δανειακή σύμβαση θα κλείσουν μόνο αν πουν το ναι ΚΑΙ οι 3 πολιτικοί αρχηγοί

– Λίγο πριν την τελική συμφωνία θα γίνει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών πιθανότατα αύριο
– Όλα θα έχουν τελειώσει έως το τέλος της εβδομάδας, λέει αξιωματούχος του υπ.Οικονομικών
– Θα ζητηθεί η υπογραφή Παπανδρέου, Σαμαρά, Καρατζαφέρη, λέει ο ίδιος
– Μένει τελικά στο κυβερνητικό σχήμα το ΛΑΟΣ

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο από τα χείλη του κυβερνητικού εκπροσώπου. Θα πουν το ναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί για να κλείσουν τα θέματα του PSI και της δανειακής σύμβασης.

“Με συναπόφαση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση”, ήταν η φράση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, ο κ. Καψής, διευκρίνισε ότι της τελικής συμφωνίας θα προηγηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά.

Για ακόμα μια φορά ο Παντελής Καψής επανέλαβε τα λόγια του κ. Παπαδήμου, ότι δηλαδή οι βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους και η δανειακή σύμβαση θα ψηφισθεί με διευρυμένη πλειοψηφία όπως έγινε με την ψήφο εμπιστοσύνης.

Την ίδια ώρα το Reuters μεταδίδει ότι το κούρεμα μπορεί να κλείσει και σήμερα, αρκεί να πουν το πολυπόθητο ”Ναι” και να συμμετάσχουν η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης. (διαβάστε την είδηση)

Την είδηση επιβεβαιώνει και αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος σύμφωνα με το ΑΠΕ, δήλωσε ότι έως το τέλος της εβδομάδας είναι πιθανόν να υπάρξουν οι τελικές ανακοινώσεις για το “κούρεμα” και την ανταλλαγή των ομολόγων (PSI), αλλά και για το νέο πρόγραμμα που επιτάσσει η τρόικα, προκειμένου και τα δύο ζητήματα να συζητηθούν στο Eurogroup τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

Είπε επίσης ότι το πλέον κρίσιμο θέμα είναι αυτό των νέων μέτρων του μνημονίου, καθώς υπάρχει σοβαρή διάσταση στις απόψεις τόσο μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, όσο και μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας.
Με δεδομένο μάλιστα, ότι από την πλευρά των δανειστών προβάλλεται- επισήμως ή μέσω διαρροών- η ανάγκη γραπτής δέσμευσης για τα μέτρα του νέου μνημονίου.

Για επεισόδιο με Παπαιωάνου: Είναι φυσικό να υπάρχουν αρρυθμίες

Για τα όσα έγιναν το βράδυ στην Βουλή με την αποχώρηση ΝΔ  και ΛΑΟΣ  όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέφερε την τροπολογία για φυλακές και ναρκωτικά, ο κ. Καψής είπε ότι “Είναι φυσικό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας να υπάρχουν αρρυθμίες. Υπάρχουν όμως συνενοήσεις και συνεργασίες για να εχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και να αντιμετωπίσουμε τα διαχειριστικά προβλήματα που υπάρχουν. Βρισκόμαστε στο παρά ένα μιας μεγάλης συμφωνίας και τέτοιου είδους ζητήματα δεν πρέπει να μας αποτρέπουν από τον βασικό στόχο.”

Για το θέμα των εσωκομματικών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καψής είπε ότι δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού, ενώ για το θέμα των μετοχών είπε ότι είναι μια διαπραγμάτευση σε εξέλιξη. “Κανείς δεν θέλει να κρατικοποιηθεί το management των τραπεζών.”

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, στενοί συνεργάτες του Γ.Παπανδρέου λένε ότι είναι αμετακίνητος για κοινές μετοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελικά μένει στην κυβέρνηση ο ΛΑ.Ο.Σ

Ο Ραγκούσης απάντησε σε Λοβέρδο και Βενιζέλο μέσω Twitter

Η επιχείρηση “βελούδινη διαδοχή”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε